2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Válaszokat vár a KDNP Bíró László múltjával kapcsolatban

Válaszokat vár a balliberális ellenzék közös jelöltjének múltjával kapcsolatban a KDNP. Nacsa Lőrinc szerint ugyanis egyre durvább az, ami kiderül a szerencsi képviselőjelöltről, Bíró Lászlóról. Neki most már nemcsak az antiszemita, és cigányellenes kijelentései miatt lenne mit magyaráznia, hanem arra is válaszolnia kellene, hogy tényleg fenyegette és valóban kisemmizte-e a dolgozókat?

  • Válaszokat vár a KDNP Bíró László múltjával kapcsolatban

A HírTV Informátor című oknyomozó műsorában a volt dolgozók vallottak arról, hogy Bíró László kisvállalkozóként nem fizette ki a munkabérüket, ha pedig ezt szóvá tették, lelövéssel fenyegette meg őket.

A szóvivőt kérdezték arról a hétfői Magyar Nemzet-cikkről, amely szerint a napilap beazonosította azt a személyt, Gerald Knaust, aki a Soros-hálózat tagjaként a Magyarország elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. A kereszténydemokrata politikus erre úgy reagált:

ez is csak annak az igazolása, hogy egy nemzetközi lejárató kampány folyik az ország ellen elsősorban a migráció és a nyílt társadalom eszméjének elutasítása miatt.

E támadások mögött pedig sokszor megtalálható Soros György és az ő rengeteg pénze - fűzte hozzá.

Azzal összefüggésben, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon, mégis több tömegrendezvény is volt az elmúlt hétvégén, Nacsa Lőrinc azt felelte:

nem szabad veszni hagyni a járvány első hullámának jó kezelése után elért eredményeket.

Az egészségügyi rendszer is fel tudott készülni az első hullám alatt - jegyezte meg, kiemelve az állampolgári felelősség fontosságát az óvintézkedések betartásával kapcsolatban.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatban - amely ellen vasárnap demonstrációval tiltakoztak a fővárosban - a frakciószóvivő azt mondta: egy belső vitáról van szó, szerinte az ellen folyik tüntetés, hogy kikerülnek az állami fenntartás alól a diákok.

A modellváltást számos egyetem saját maga kérte, mert így sokkal szabadabb a gazdálkodása és a nemzetközi mozgástere

- közölte, jelezve azt is:

az SZFE hallgatói egy olyan fenntartói modell ellen tüntetnek, amelyet még ki sem próbáltak, hiszen a tanév még el sem kezdődött.

Azt is mondta, hogy a magyar közéletben és művészi életben konszenzus volt arról, hogy az SZFE-n olyan átalakításra van szükség, amely versenyképesebbé teszi az intézményt. A magyar művészet és kultúra érdeke, hogy a vita mihamarabb rendeződjön, és elinduljon a tanév - tette hozzá, azt hangoztatva, hogy sokszínűségre van szükség az egyetemen.

Az Informátor Bíró Lászlóról szóló adása megtekinthető itt:

Ma este 19 óra 30 perctől Magyarország élőben című műsorunk vendége lesz Nacsa Lőrinc.

HírTV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!