2020. szeptember 26.,
szombat, Jusztina napja

Válaszokat vár a Fidesz az MSZP-nél működő fekete kasszával kapcsolatban

Hír TV

2020. január 13., hétfő 18:07

Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a Szanyi Tibor által emlegetett "titkos fekete kasszával" kapcsolatban - szólított fel Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint évek óta keringenek hírek arról, hogy a szocialisták titkos kifizetőhelyeket tartanak fenn, ezt hol fekete kasszának, hol titkos pártszéfnek nevezték.

"Ez már azért számomra bizonyos értelemben korrupció."

- Így jellemezte az MSZP-ben lévő viszonyokat Szanyi Tibor Magyarország Élőben című műsorunkban múlt pénteken. A Szocialista pártból kilépő politikus korábban azt mondta: az MSZP elnöksége és a pártelnök között van egy titkos megállapodás amely szerint a vezetők kapnak valamilyen fizetés-kiegészítést, de nem tudni, honnan és miből.

"Arról van tudomásom, amely nem az alapszabályból fakad, nem a működés normális, mindenki által ismerhető menetéből, hanem ilyen diszkrecionális módon, mint egy vállalat tulajdonos, aki eldönti, hogy ennek adok fizetést, annak meg nem, vagy felet, és a többi, és a többi."

- jegyezte meg Szanyi Tibor, az MSZP korábbi alelnöke.

"Nem tudok fekete pénzről és egy fillért nem kapok a Magyar Szocialista Párttól!"

- mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.

A szocialisták tagadják, hogy bárki is kapna titkos megállapodás alapján jutna pénzhez.

"A Magyar Szocialista Pártot minden két évben az Állami Számvevőszék, minden évben pedig a Központi Ellenőrző Bizottság az, amelyik ellenőriz. És úgy a zárszámadás, mind a következő évi költségvetési koncepciót ez a bizottság az, amelyik először véleményez és beterjeszt az elnökség elé."

- hangsúlyozta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.

Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett "titkos feketekasszával" kapcsolatban

A Fidesz szerint évek óta keringenek hírek arról, hogy a szocialisták titkos kifizetőhelyeket tartanak fenn.

"Milyen fekete kasszáról van szó, ki kezeli ezt a fekete kasszát? Milyen pénzek vannak benne, honnan kerülnek ezek a pénzek ebbe a kasszába? Kik kapnak pénzt ebből a titkos kasszából és mennyit? Az is talány, hogy mit kell tenni azért cserébe azoknak a képviselőknek, akik ebből a titkos kasszából pénzt kaphatnak? Meg hát persze felmerül az a kérdés is, hogy azok a balliberális ellenzékiek, akik hangosan beszélnek és hangosan felszólalnak minden korrupciógyanús esetben, azok most miért hallgatnak?"

- mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István hozzátette: Szanyi Tibor a negyedig, aki az MSZP titkos pénzeiről beszél: Gyurcsány Ferenc még 2013-ban vallotta be, hogy sok helyről vándorolt a pártba pénz, de azt jobb, ha nem tudják, hogy honnan. Később Zuschlag János is beszélt egy MSZP-s titkos páncélszekrényről, Simon Gábor pedig 2014-ben egy svájci bankszámlán tartott csaknem százmillió forintnak megfelelő pénz, aminek eredetét szintén nem lehet tudni.

Hír TV