2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Válaszokat vár a Fidesz a fővárostól a BKK botrány ügyében

Hír TV

2020. november 26., csütörtök 15:12

A korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen- így reagált Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a BKK botrányos autóbusz bérlési pályázatára. A fővárosi Fidesz pedig a többi között válaszokat vár Karácsony Gergelytől arra, hogy hogyan nyerhetett a tenderen egy olyan cég, amelynek egy munkatársa van, nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt jegyezték be és még autóbuszai sincsenek. A pályázaton Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert.

Mi azt az elvet követjük, hogy ahol tudunk, spórolunk magunkon.

A fővárosi takarékoskodásról beszélt Karácsony Gergely az ATV-ben. A főpolgármester akkor az is jelezte, hogy több céget is összevonnak. Tavasszal azonban még több mint 300 millió forint értékeben autóbuszbérlésre írt ki pályázatot Budapest. Azóta kiderült, a tendert megnyerő céget nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt alapították.

A legalacsonyabb áron ajánlatot tevő szolgáltató nyert.

Ezzel magyarázta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, hogy miért pont CR-Facilities Zrt. nyert a pályázaton. A cég azonban Tüttő volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető. A nyertes vállalatnak sem autóbuszai, sem korábbi referenciái nincsenek.

Továbbra sem látunk tisztán a BKV buszbérlési pályázatával kapcsoltban, sőt a helyzet egyre zavarosabb.

Így reagált a városházi botrányra BKK igazgatósági tagja. Wintermantel Zsolt választ vár a fővárostól arra, hogy, hogyan nyerhette meg a tendert egy olyan cég, ami a pályázt kiírása előtt két héttel még nem is létezett.

A budapesti Fidesz frakció szerint is tisztáznia kell a főpolgármesternek a pályáztatás körülményeit. Láng Zsolt híradónknak azt mondta: komoly gyanúra adnak okot a cég körüli összefonódások is. A politikus hozzátette: felháborító hogy a gyanús pályázat kivizsgálását éppen a személyesen is érintett Tüttő Katára bízták, így most saját magát vizsgálja ki az mszp-s alpolgármester.

Az ügyben megszólalt a miniszterelnökséget vezető miniszter is. Gulyás Gergely szerint felmerülhet a korrupció gyanúja a buszbérlés ügyében.

Azt látjuk, hogy egy offshore hátterű néhány nappal vagy héttel a kiírás előtt alakult cég, aki nyilvánvalóan kötődik az egyik főpolgármester-helyetteshez, kap jelentős megbízást egy tenderen. Szerintünk a korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen.

Karácsony Gergely főpolgármester rendszerint naponta többször is megnyilvánul közösségi oldalán, azonban eddig sem ott, sem máshol nem adott magyarázatot, a hozzá intézett kérdésekre.

 

 

Hír TV