2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez a Fidesz Gyurcsány ellen

Gyurcsány Ferenc továbbra sem tisztázta zavaros vagyonnyilatkozatát – Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Hollik István bejelentette, hogy a nagyobbik kormánypárt ezért vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez. Korábban a Világgazdaság számolt be arról, hogy a DK elnöke kétmilliárd forintnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből az elmúlt négy évben. Ennek ellenére a vagyonnyilatkozatában csak valamivel több mint 800 millió forint szerepel. Bár Gyurcsány egy közleményben tételesen próbálta felsorolni a hiányzó összegeket, de a portál összegzése szerint ezek így is százmilliókkal kevesebbet tesznek ki.

  • Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez a Fidesz Gyurcsány ellen

 Hollik István azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza zavaros vagyonnyilatkozatát, ez nem történt meg, pedig valami nagyon nem stimmel a DK elnökének pénzügyei körül.

Hozzátette:

Gyurcsány Ferenc, aki szereti a nép egyszerű gyermekeként beállítani magát, az elmúlt négy évben több mint 2 milliárd forintot vett ki Altus nevű cégéből.

Az ellenzéki politikus 641 millió forintért vásárolt értékpapírt, csak a foglaló volt 225 millió forint egy titokzatos ingatlanért, továbbá 300 millió forintos osztalékadót emleget, meg hogy 200 millió forintot Gyurcsányné vagyonnyilatkozatában kell keresni - sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A DK elnöke azt is állítja - folytatta -, hogy 100 millióért csinosította ki az Apró-villát, egy 100 milliós ház is felbukkan Kötcsén, továbbá közlése szerint 70 millió forintot költött a gyermekei iskoláztatására, 80 milliót pedig a gyermekei lakására.

Ezek a pénzügyek sok mindent bizonyítanak, de azt biztosan nem, hogy Gyurcsány Ferenc a nép egyszerű és átlagos gyermeke lenne

- fogalmazott Hollik István, hozzáfűzve: Gyurcsány Ferenc ezekhez a milliárdokhoz rablóprivatizációnak köszönhetően jutott hozzá, a régi pártállami kapcsolatait kihasználva.

A kommunikációs igazgató azt mondta: akárhogy osztunk-szorzunk, azt látni, hogy

Gyurcsány több százmillió forinttal nem tud elszámolni, a cégéből kivett ugyanis 2 milliárd forintot, de messze nem költött el ennyit, a különbözet viszont nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatában,

ezért tartják indokoltnak az eljárást.

A DK-elnök múlt vasárnapi évértékelőjét Hollik István úgy kommentálta: ez az évértékelő is megerősítette, hogy a balliberális pártok valódi vezetője Gyurcsány Ferenc.

Karácsony Gergely főpolgármester Hír TV-vel szembeni bojkottját a Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre válaszolva álszentségnek, kettős mércének nevezte.

Közölte:

az a megengedhetetlen és felháborító, hogy Novák Katalin Fidesz-alelnököt Karácsony Gergely válaszra sem méltatta Jávor Benedeknek, Budapest brüsszeli irodavezetőjének kirekesztő, nőket sértő megjegyzése ügyében.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében - szintén kérdésre - Hollik István azt közölte: a Fidesz továbbra is azt tapasztalja, hogy a pártcsalád egyre inkább balra sodródik, pedig a magyar kormánypárt szerint a néppárt akkor tud újra sikeres lenni, ha visszatér a markáns kereszténydemokrata politizáláshoz. Fontos szempontnak nevezte, hogy a Fidesz német stratégiai szövetségesei a néppártban maradásra biztatják, de - jelezte - a tagságáról a végső döntést a magyar kormánypárt hozza majd meg.

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!