2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A közvetítő 11:00

Belföld

Vádat emelt az ügyészség Toroczkai ellen

Kényszerítés bűntett kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség a 2012. március 15-én a Bank Center épületénél összegyűlt tömeg vezetője ellen.

A demonstrációt a 2006-os utcai zavargásokban is részt vállaló Toroczkai László vezette. Az ügyészség szerint a férfi az MTV-székház ostromához hasonló fenyegetésekkel próbált érvényt szerezni követelésének. „Az ügyben a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség kényszerítés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A vádirat lényege szerint a vádlott egy 2012. március 15. napján a hatóságok felé be nem jelentett rendezvény vezetőjeként a Bank Center épületénél arra próbálta kényszeríteni a biztonsági őröket, hogy azonnal intézkedjenek annak érdekében, a nála lévő, több pontból álló petíciót a Nemzetközi Valutaalap valamely vezető beosztású képviselője a helyszínen átvegye tőle. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben a vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta” – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Toroczkai László jelenleg Ásotthalom független polgármestere. A Hír TV-nek azt mondta: szerinte az önkormányzati választás miatt vették elő az ügyet. „Ez teljesen egyértelműen egy politikai koncepciós ügy, ugyanis már egyszer, két évvel ezelőtt lezárták a nyomozást, utána legutoljára éppen a polgármesterré választásom után zárták le ügyészségi szinten a nyomozást, aztán főügyészi szinten ebbe beavatkoztak, újrakezdték a nyomozást, és most a választási kampány, a valódi választási kampány első napján a sajtóból tudom meg, ahová egy közlemény formájában az ügyészség kiküldi, hogy vádlott vagyok. Ez egy nevetséges ügy, teljesen komolytalan, és egyébként az 1848-as március 15-i pontok aktualizált változatát szerettem volna akkor átadni a Nemzetközi Valutaalap vezetőjének a Bank Centerben. Ezt bármikor megtenném máskor is, amikor a bankok úgy kizsigerelik a magyar népet, mint ahogy azt tették az elmúlt évek során” – fogalmazott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom örökös vezetőségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Csaknem egy évvel az eset napvilágra kerülése után újabb és újabb részletek derülnek ki a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban. Az egyik fő gyanúsított, a volt EP-alelnök Eva Kaili például a katari futball-világbajnokságra invitálta Roberta Metsola EP-elnököt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!