2021. június 15.,
kedd, Jolán, Vid napja

Vádaskodik Mirkóczki Ádám

2020. január 31., péntek 09:49

Választási csalással vádolja az egri Fideszt Mirkóczki Ádám. A város Jobbikos polgármestere azt állítja, hogy az egyik hivatali irodában olyan iratokat találtak, amelyeken politikai aktivitás szerint listázták a szavazókat Fideszes aktivisták. A helyi kormánypárti frakció visszautasítja a vádakat. A frakcióvezető szerint nem készültek ilyen kimutatások.

 

Egerben a polgármesteri hivatal egyik szekrényéből olyan iratok kerültek elő, amelyek Mirkóczki Ádám, Eger Jobbikos polgármestere szerint azt bizonyítják, hogy a Fidesz 2014-ben listázta a választókat.

Irodavezetők szerepelnek benne, hivatali munkatársak szerepelnek benne. Ebben a dokumentumban Felnémet, Almár és a Berva teljes lakossága benne van, lakcímre, házszámra, névre, politikai aktivitásra Egytől-hétig osztályozva, nyilván, önöknek nem kell bemutatnom, hogy az Egy és hét az mit jelent. Példátlan botrány, és példátlan bizonyíték arra, hogy önök csalással szerezték a mandátumaikat

- mondta Mirkóczki Ádám.

A helyi Fidesz frakció őrületnek nevezte a polgármester kirohanását. Oroján Sándor, frakcióvezető szerint sosem készítettek ilyen listákat.

Ilyen biztosan nincs, ilyen nem is lehet. Én azért kampányfőnöke voltam a Fidesznek jó néhány választáson, tehát ilyen nincsen. Egytől-hétig nem pontozunk senkit. Másrészt, azt állítják, hogy egy alpolgármesteri irodában találtak 2014-es papírokat, azért azt jelezném diszkréten, hogy 3 hónapja ők laknak abban az irodában, tehát ha 3 hónapig nem néztek be abba a szekrénybe, akkor nem tudom, hogy mit csináltak. De teljesen nyilvánvaló számomra, hogy ez egy megalapozatlan vád

- fogalmazott a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Oroján Sándor.

A Fidesz frakció vezetője feljelentést tesz Mirkóczki Ádám polgármester ellen.

HíTV