2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Vadai megint a határon túliak ellen kampányol

Egyenlő bánásmódot kért Vadai Ágnes a magyarországi magyaroknak. A DK országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában azzal vádolta meg a kormányt, hogy a külhoni magyaroknak a remélt szavazatok fejében kedvezményeket adnak, míg a magyarországi magyaroktól elveszik a szociális juttatásokat

Miért ér kevesebbet egy magyar adófizető, mint egy olyan ember, mert nem tudjuk, hogy egyáltalán magyar-e, hiszen adtak olyannak is magyar állampolgárságot, aki semmifélle magyar felmenővel nem rebndelkezett eés magyarul sem beszél, aki soha nem élt itt. És miért vagyunk alsóbbrendűek a saját hazánkban? Ha Önök nem így gondolják, mert én ezt el tudom képzelni önökről, hogy ezt nem így gondolják, akkor fizessenek minden adófizetőnek fejenként 3 millió 3 százezer forintot házvásárlásra, egy összegben, öneőr néklkül. Lássuk, érünk-e annyit, mint más, bárki ezen a világon? – tette fel napirend előtt kérdését Vadai Ágnes a DK képviselője. 

Dömötör Csaba visszautasította a DK vádjait. A Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára szerint a szocialisták 2004 óta kampányolnak a határontúli magyarok ellen. Az otthonteremtési programmal kapcsolatban sajnálom, hogy nem olvasta a híreket, ez a program 90ezer családnak nyújtott segítsget, az ÁFA csökkentési programra továbbra is lesz keheség, annak igénybevételére, éppen a napokban nyilatkozott erről a miniszter. A két gyerekesek számára bővül az otthonteremtési program és további bővítés várható az otthonteremtési programnak attól is függően, hogy milyen eredményeket hoz a most indított nemzeti konzultáció. Ami épp ennyire fontos. NAgyon sajnálom, hogy a legrosszabb 2004-es hagyományokat folytatják, amikor rátámadnak a külhoni magyarokra, hogyha a sok példa közül csak egyet kell mondanom, hogy mior támadtak önök rá a határontúli magyarokra, akkor egyet mondanék, 2004 decemberében, mindannyian emlékszünk– mondta válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!