2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Vadai megint a határon túliak ellen kampányol

Hír TV

2018. november 12., hétfő 14:39, frissítve: hétfő 16:44

Egyenlő bánásmódot kért Vadai Ágnes a magyarországi magyaroknak. A DK országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában azzal vádolta meg a kormányt, hogy a külhoni magyaroknak a remélt szavazatok fejében kedvezményeket adnak, míg a magyarországi magyaroktól elveszik a szociális juttatásokat

Miért ér kevesebbet egy magyar adófizető, mint egy olyan ember, mert nem tudjuk, hogy egyáltalán magyar-e, hiszen adtak olyannak is magyar állampolgárságot, aki semmifélle magyar felmenővel nem rebndelkezett eés magyarul sem beszél, aki soha nem élt itt. És miért vagyunk alsóbbrendűek a saját hazánkban? Ha Önök nem így gondolják, mert én ezt el tudom képzelni önökről, hogy ezt nem így gondolják, akkor fizessenek minden adófizetőnek fejenként 3 millió 3 százezer forintot házvásárlásra, egy összegben, öneőr néklkül. Lássuk, érünk-e annyit, mint más, bárki ezen a világon? – tette fel napirend előtt kérdését Vadai Ágnes a DK képviselője. 

Dömötör Csaba visszautasította a DK vádjait. A Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára szerint a szocialisták 2004 óta kampányolnak a határontúli magyarok ellen. Az otthonteremtési programmal kapcsolatban sajnálom, hogy nem olvasta a híreket, ez a program 90ezer családnak nyújtott segítsget, az ÁFA csökkentési programra továbbra is lesz keheség, annak igénybevételére, éppen a napokban nyilatkozott erről a miniszter. A két gyerekesek számára bővül az otthonteremtési program és további bővítés várható az otthonteremtési programnak attól is függően, hogy milyen eredményeket hoz a most indított nemzeti konzultáció. Ami épp ennyire fontos. NAgyon sajnálom, hogy a legrosszabb 2004-es hagyományokat folytatják, amikor rátámadnak a külhoni magyarokra, hogyha a sok példa közül csak egyet kell mondanom, hogy mior támadtak önök rá a határontúli magyarokra, akkor egyet mondanék, 2004 decemberében, mindannyian emlékszünk– mondta válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.