2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Vácon kilakoltatás párti a Jobbik

2020. február 26., szerda 15:49

Nem tartja ellentmondásosnak a Jobbik, hogy miközben országosan kilakoltatási moratóriumért küzd, addig Vácon a várost vezető koalíció részeként elnézné azt. Fehér Zsolt, a párt helyi képviselője a HírTV-nek azt mondta: van különbség a között, hogy a devizahitelesek érdekeit képviselik, vagy azért lakoltatnának ki valakit, mert szándékosan nem fizet az önkormányzati bérlakásért.

Vácon még decemberben kapott felszólítást egy család, hogy hagyja el az önkormányzati bérleményét. Az új váci városvezetés szerint azért, mert megítélésük szerint jövedelme alapján ez a család piaci alapon is tudna albérletet keresni. A váci Jobbik szerint nincs ellentmondás, hogy miközben országosan kilakoltatási moratóriumért küzd, addig Vácon a várost vezető koalíció részeként elnézné azt. Fehér Zsolt a Hír tv-nek azt mondta: az eljárások főként a nem fizető, vagy jelentős tartozást felhalmozó bérlők ellen indult meg, ellentétben az országos helyzettel.

Azt tudni kell, hogy ott ugye devizahitelesekről beszélünk. Itt Vác esetében meg szociális, illetve piaci alapú önkormányzati lakásokról, amelyeknek a fenntartója, a tulajdonosa Vác város önkormányzata. Tehát egy jelentős különbséget vélek felfedezni a kettő között

- mondta Fehér Zsolt, Vác Jobbikos önkormányzati képviselője.

A város korábbi alpolgármestere, a fideszes Mokánszky Zoltán ugyanakkor azt mondja: az előző két ciklusban is létezett rászorultsági küszöb a váci önkormányzati bérlakásoknál, így érdekes, hogy pont a Jobbikot is sorában tudó szivárványkoalíció válogat a bérlők között.

Az országos politikában is azt halljuk a Jobbiktól, hogy senkit nem szabad kilakoltatni, a kormányt folyamatosan ekézték, hogy kilakoltatási moratórium legyen, és mindenki maradjon a helyén, érdekes módon itt Vác városában pedig már decemberben volt olyan család, aki megkapta a felszólítást, hogy hagyja el az önkormányzati lakást, holott se tartozásuk nincs, se bérlemény tartozásuk nincs, se közüzemi tartozásuk nincs

- fogalmazott Mokánszky Zoltán, Vác önkormányzati képviselője.

A városvezetés a Jobbikhoz hasonlóan állítja: csak a nem fizető bérlők ellen lépnek fel. A váci Fidesz-KDNP szerint azonban legalább egy esetben politikai bosszú állhat a bérleti viszony felmondásának hátterében.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír