2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Ünnepséget sem akar Lázár

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 12:24, frissítve: csütörtök 15:43

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a forgalomnak a hódmezővásárhelyi elkerülőutat. Márki-Zay Péter, a település független polgármestere nem volt jelen a rendezvényen. Az ország legnagyobb körhídját is magába foglaló elkerülőút 38,5 milliárd forintba került az adófizetőknek, illetve az Európai Uniónak.

Lázár János már szerdán közzé tette a 47-es főút Hódmezővásárhelyet elkerülő szakaszáról készült videót, és a kísérő kampányszöveget a Facebook-oldalán, noha az elkerülőutat csütörtökön adták át hivatalosan a forgalomnak. A miniszter ott is volt, ahogy a beruházó állami cég, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező vállalkozások képviselői is. Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter hiányzott.

„Ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szervezte, amely ma megnyitotta az utat a forgalom előtt. Május végén lesz a projekt hivatalos zárása, oda mindenkit meg fognak hívni, minden környékbeli polgármestert. Úgy tudom, május 31. a földmunkákkal kapcsolatos záró határidő, és akkor lesz egy projektzárási ünnepség. Átadási ünnepségre, úgy gondolom, hogy nincsen szükség, úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy a forgalom minél hamarabb tudja használni ezt az útszakaszt. 15 ezer járműtől tehermentesítjük a mai naptól a várost, úgy gondolom, hogy ez minden nagy cécónál fontosabb” – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az elkerülőutat uniós támogatásból és hazai költségvetési forrásból építették. Lázár János mégsem Brüsszelnek és a magyar adófizetőknek hálálkodott, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek mondott köszönetet.

„Lázár János mostanában, korábban rá nem jellemző módon, rejtőzködő életmódot él, március 15-én sem ünnepelt velünk vásárhelyiekkel. Úgy látom, hogy ez az elkerülőút-átadás sem lett nagy, nyilvános esemény, ahová mondjuk a hódmezővásárhelyi polgármestert meghívhatták volna” – nyilatkozta Márki-Zay Péter.

A kétszer egysávos hódmezővásárhelyi elkerülőút kilométerenként közel 3 milliárd forintba kerül. A környékben hasonló út épült Mórahalmon is, de ott jóval olcsóbban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!