2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Ungár: Kényelmes azt mondani, hogy az LMP az akadály

Hír TV

2018. április 4., szerda 09:14

Az LMP szerint a szocialisták nem szeretnének nagy közös ellenzéki összefogást, ezért tettek egy teljesen elfogadhatatlan ajánlatot a visszalépésekkel kapcsolatban – erről beszélt Reggeli járat című műsorunkban az LMP elnökségi tagja.

Tegnap az MSZP négy szavazókörzetbeli visszalépéséért cserébe 27 körzetben kérte ugyanerre az LMP-t. Ungár Péter elmondta, hogy nem állnak az összefogás útjában, de ez teljesíthetetlen feltétel lenne.

Nekik ez egy kényelmes dolog, hogyha azt tudják mondani, hogy az LMP az akadálya itt minden jónak, ami történhet ellenzéki oldalon, értelemszerűen ez nem így van. Emlékeztetném a nézőket, hogy amikor a hódmezővásárhelyi választás után mi bejelentettük, hogy kell egy országos nagy megállapodás, és ez lenne az ellenzéki győzelem valódi célja, akkor erre az MSZP azt mondta, hogy nem hajlandó a Jobbikkal együttműködni. Utána persze erről mondtak mást is, de alapvetően ez volt az álláspontjuk. A Jobbik elzárkózott, 106 jelöltet indítanak. Tehát itt ez a nagy országos megállapodás, ez nemhogy nem az LMP-n úszott el, hanem az LMP volt ennek a kezdeményezője – jelentette ki Ungár.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!