2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Ultramodern szimulációs oktatási központot adtak át a Pécsi Tudományegyetem orvoskarán + videó

A beruházás 2 milliárd forintba került. A felsőoktatásért és szakképzésért felelős államtitkár rámutatott: az ilyen fejlesztéseknek köszönhető, hogy idén már 12 magyar egyetem van a világ legjobb felsőoktatási intézményének 5 százalékában.

  • Ultramodern szimulációs oktatási központot adtak át a Pécsi Tudományegyetem orvoskarán + videó

Valósághűen berendezett kórtermek, rendelők, fogorvosi vizsgálók. Többek között ilyen körülmények között gyakorolhatnak az egyetemisták az új szimulációs oktatási központban.

"Célunk az, hogy a jövőben még több olyan terület kerüljön előtérbe, ahol munkatársaink teljes elkötelezettséggel, unikális képességeiknek megfelelően a legnagyobb rutint tudják megszerezni, mindezt tovább adni munkatársainknak" - mondta Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központjának elnöke.

A központ 2015 óta működik . A beruházásnak köszönhetően területe az eddigi hatszorosára nőtt. Feladata a graduális és posztgraduális képzésben résztvevők manuális és kommunikációs készségeinek fejlesztése.

"Az ilyen fejlesztéseknek köszönhető, hogy idén már 12 magyar egyetem van a világ legjobb felsőoktatási intézményének 5 százalékában" - erről már a felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár beszélt.

"Jó a magyar felsőoktatás, bővül a magyar felsőoktatás. Infrastrukturálisan erősödik, és mi azt szeretnénk, hogy az a gyakorlati képzés - amely az orvosképzésnél nem más, mint egy igazán duális képzés - válna a magyar felsőoktatás teljességévé. Ezért újítjuk meg folyamatosan a képzéseinket. Ezért helyezzük a gyakorlatot a központba" tette hozzá Hankó Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint biztonságosak a nyugati nagyvárosok karácsonyi vásárai?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!