2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Újra magas az aeroszolszennyezettség Budapesten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi előrejelzésének megfelelően keddtől újra növekedésnek indult és szerdára magas szintűvé vált az aeroszolszennyezettség Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

  • Újra magas az aeroszolszennyezettség Budapesten

A közlemény szerint csütörtökön a csapadékos, szeles időjárás hatására csökkenhet a káros anyagok szintje a levegőben; pénteken és szombaton napközben alacsony marad a légszennyező anyagok koncentrációja, majd szombat estétől várhatóan ismét növekedés kezdődik.

Következő hétfőn és kedden nem várható változás az időjárásban, így továbbra is magas marad a légszennyező anyagok koncentrációja - jelezték.

Hozzátették, hogy a jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

Ismét többfelé romlott a levegő minősége

Ismét többfelé romlott a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképe szerint tizenkét településen kifogásoltnak minősítették a levegőt. Ezek: Budapest, Tököl, Vác, Székesfehérvár, Várpalota, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok.

Az NNK már a múlt héten felhívta a figyelmet, hogy a fűtési szezon hatására nő a légszennyezettség.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!