2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újra egyesíthetik erejüket a baloldali pártok

2015. február 14., szombat 09:26, frissítve: szombat 11:37

Mégis lehet baloldali összefogás Tapolcán – a szocialisták után a liberálisok is beállnának egy közös jelölt mögé az időközi országgyűlésiképviselő-választáson.

Pénteken a Gyurcsány-párt alelnöke jelentette ki, hogy egyeztetnek az MSZP-vel, pedig a szocialisták a napokban már megnevezték jelöltjüket: Pad Ferenc ajkai önkormányzati képviselőt, szakszervezeti vezetőt. A végső döntést az országos elnökség hozza meg szerdán.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában jelentette be: az áprilisi voksoláshoz hasonlóan most is csatlakoznának a korábbról már ismert formációhoz.

„Tapolcán a szocialista párt kért minket, és megkeresett más ellenzéki pártokkal együtt, hogy indítana jelöltet. Mi szerintem ezt tudomásul fogjuk venni, és a jelölt mellé, ha kell, oda is fogunk állni. Erről jövő héten a liberális párt vezető testülete fog dönteni. Készek vagyunk arra, hogy legyen együttműködés. És nem tartjuk helyesnek az LMP fellépését, hogy úgy akar ellenzéki egységet létrehozni, hogy abban a Jobbik is benne van” – mondta Fodor Gábor.

Az április 12-ei voksolást a fideszes Lasztovicza Jenő halála miatt kellett kiírni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!