2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Újpesten is megsarcolnák az autósokat

Hír TV

2020. február 26., szerda 17:43

Újpesten is megsarcolnák az autósokat. Legalábbis ez derül ki a kerület idei költségvetés-tervezetéből amiben 64 százalékkal több bevételt várnak büntetésekből. A helyi Fidesz szerint ezt semmi nem indokolja és úgy mint Karácsony Gergely, Déri Tibor is az autósokat akarja megsarcolni.

Támogatja az autósok sarcolását a főpolgármester. Ezt Karácsony Gergely közösségi oldalán ismerte le. Az új ellenzéki városvezető szerint elfogadhatatlan, hogy naponta csak annyi büntetést szedjenek be, mint eddig. Karácsony ezt arra reagálva mondta: a fővárosi önkormányzat új rendészeti vezetője egy a Hír TV birtokába került hangfelvételen arról beszél: háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól és gyenge műszak az, ha csak néhány kerékbilincset tesznek fel.

Újpest Momentumos polgármesterétől azt szerettük volna megtudni, hogy ő támogatja e az elképzelést.

„Célunk az, hogy az egész kerületre vonatkozó parkolási szabályokat hozzunk létre aminek nem feltétlen a fizetős parkolás a megoldása, úgyhogy keressük a megoldásokat, ez az év arról fog szólni, hogy ezt Újpesten teljesen felmérjük.”

Ez itt Újpest idei költségvetés tervezete. A dokumentumból kiderül „szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után” mintegy 64 százalékkal több bevételt vár a városvezetés 2020-ban mint tavaly.

Igazából semmi nem indokolja itt Újpesten, hogy magasabbak legyenek a közlekedési bírságok kiszabása.

Erről pedig Újpest Fideszes önkormányzati képviselője beszélt híradónknak. Ozsváth Kálmán azt mondta: úgy tűnik az új városvezetés telhetetlen a bevételeit illetően és úgy mint Karácsony Gergely, Déri Tibor is az autósok megsarcolásában látja a megoldást.

A költségvetés-tervezetről csütörtökön dönt az újpesti közgyűlés.

 

 

Hír TV