2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Belföld

Ujhelyi lelép

Valljuk meg: nagy megdöbbenés nem lett úrrá rajtunk, amikor olvastuk a hírt arról, hogy Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője kilépett eddigi pártjából.

  • Ujhelyi lelép

Várható volt ez a lépés már egy ideje, tekintve, hogy a kommunista utódpárt vezető kádere feneketlen ambícióval, hatalmi étvággyal rendelkezik. Ehhez képest viszont nem fogadták a szocialista párton belül kirobbanó lelkesedéssel azt az ötletét, hogy az Esély nevet vegye föl az MSZP az eddigi leharcolt elnevezés helyett. Eredetileg akart ő pártelnök is lenni, aztán ­feltehetően sértettségé­ben visszalépett a csúcspozíció hajhászásától. Olyannyira kezdett kifarolni az MSZP-ből, hogy nemrég közölte azt is: semmilyen tisztséget nem vállal a lassacskán a Párbeszéd nevű és csak nevében létező pártminiatűr támogatottsági szintjére züllő egykori vezető baloldali pártban. Hogy milyen jövője lehet ezek után a szocialisták volt alelnökének?

A kilépést közlő hosszadalmas búcsúlevelében a saját maga által gründolt Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség úgymond civil hálózatát jelöli meg mint tevékenységének fő csapásirányát. Erős a gyanúnk, hogy valójában semmi különösebb változás nem lesz szerepléseiben. Legfeljebb annyi, hogy otthagyta a szocialisták merülőszint alá süllyedő, léket kapott bárkáját, mert nem kér tovább a szegfűs buktából, amiből az MSZP-nek a Gyurcsányék által még nem átszipkázott, fogyatkozó maradéka lakmározik minden választáson.

Vajon hová, merre fog orientálódni a politikai palettán? Minden lehetséges, mivel hallatlanul felfokozott karrierizmus lakozik benne, és ezért mindenre képes. Ugyanakkor kérdés, milyen perspektívát lát a hazai globalista külföldkiszolgáló körökben, hiszen éppen ő jelentette ki a Tranziton, hogy az ellenzék gatya állapotban van. Vagyis igen finnyásan viszonyul saját politikai szövetségeseihez is, ami nem azt valószínűsíti, hogy a DK vagy a Momentum, pláne a Jobbik felé venné az útját, annak ellenére, hogy politikai habitusa tökéletesen passzol ­iméntiek szélsőbaloldali profiljába. Ő nagy valószínűséggel magasabb körökbe vágyik, s ennek számos tanújelét adta, amikor a jobboldal- és Magyarország-ellenes gyűlölködési versenyben a legdemagógabb szélbalos zöld és vörös EP-képviselőket is maga mögé utasította. Mert ne feledjük: az egyik legszélsőségesebb hazai balos politikusról van szó. Nem árt felidézni, hogy ő volt az, aki azóta az MSZP-ből végzettséghazugsága ­miatt kizárt Bangónétól nemcsak átvette a nem baloldali szavazók lepatkányozását, de meg is fejelte azzal, hogy kijelentette: hazánkban patkánykormány van hatalmon. És ő volt, aki évekkel ezelőtt azt fröcsögte: minden eszközzel fel kell lépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Ugye nem kell ecsetelni, hogy a „minden eszköz” kifejezés mit jelent egy diktatúrákkal és népirtásokkal terhelt térségben? S ha már itt tartunk, Ujhelyi is ott volt, amikor akkori párttársa, Zuschlag János a holokauszt áldozatain viccelődött.

Egyetlen figyelmeztető, rosszalló szava sem volt hozzá. Kell-e folytatni? Nem szükséges. Legyen elegendő annyi: nem biztos, hogy az MSZP tovább gyengült egyetlen EP-képviselőjük lelépésével, bár ezzel megszűnt európai jelenlétük.

Egy olyan képviselő vette a kalapját, aki unos-untig Európára hivatkozik, ám képes lett volna alamuszi módon népszavazást kiíratni az uniós tagságunkról. Az MSZP mindenesetre felébredt és azt követeli, adja vissza EP-mandátumát, s fizesse vissza nekik a tartozásait. Utóbbiról nem volt tudomásunk, bár kacsalábon forgó palotája elgondolkodtató. A magyar néppel szemben is van azonban egy nagy tartozása: a bocsánatkérés a hazája elleni rengeteg felszólalásért, lobbizásért.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!