2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Újbudai Fidesz–KDNP: Offshore-lovagot bízott meg a DK-s polgármester

„László Imre, Újbuda polgármestere (DK) és a kerület baloldali vezetése ismét bebizonyította, hogy a kétes hátterű cégeket és bűncselekményekkel vádolt személyeket részesíti előnyben az újbudaiak pénzén kötött megbízásai során” – olvasható a Fidesz–KDNP újbudai képviselőcsoportja által jegyzett közleményben.

  • Újbudai Fidesz–KDNP: Offshore-lovagot bízott meg a DK-s polgármester

A képviselők kiemelik, hogy 2020. május 29-én tízmillió forintos szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásának átvilágítására a Stark Capital Zrt-vel. Mint írják, a cég tulajdonosa Erős Dániel, „aki után offshore cége üzletei miatt pénzmosás gyanújával nyomoztak a hatóságok”.

Az újbudai Fidesz–KDNP emlékeztetett,

ez a szerződés már a negyedik a sorban október 13. óta, hiszen átvilágítást végzett már a Csányi & Zala Ügyvédi Iroda, a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda, a First Compliance Tanácsadó Bt. és most a Stark Capital Zrt. is ugyanezt teszi az újbudai emberek pénzén.

„A Fidesz–KDNP újbudai képviselőcsoportja számára elfogadhatatlanok ezek a szerződések. Zala László, aki a Kopaszi-gát átjátszása miatti per harmadrendű vádlottja volt bűnsegédlet miatt, már közel 50 millió forintot zsebelt be tavaly október óta” – írta a képviselőcsoport.

Kiemelik, ám a lista magáért beszél: Czeglédy Csaba MSZP-s exképviselő és ügyvédi irodája többmilliós átvilágítási megbízást kapott.

„Most pedig egy offshore-lovagok világában jártas, pénzmosással vádolt, átláthatatlan üzleteket bonyolító üzletember érdekeltségi körébe tartozó vállalkozást bízott meg Újbuda baloldali vezetése egy olyan feladatra, mely a választási kampányban számukra még kiemelten fontos volt”

– áll a közleményben.

A képviselőcsoport felszólítja László Imre polgármestert és a baloldali városvezetést, hogy azonnali hatállyal mondják fel a szerződést.

„Ne herdálják tovább az újbudai emberek pénzét és ne hozzák még kellemetlenebb helyzetbe azokat az embereket, akiknek a bizalmából jelenleg ők vezethetik ezt a kerületet”

– írták.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!