2021. július 26.,
hétfő, Anna, Anikó napja

Újabb tüntetés a Meseország mindenkié című könyv miatt

Hír TV

2020. október 4., vasárnap 17:25

Lökdösődésbe torkollott az a demonstráció, amelyet a Budaházy-család és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezett a Meseország mindenkié című botránykönyv felolvasása ellen. A rendezvényen a II. kerületi szocialista polgármester Őrsi Gergely is felolvasott volna a mesék főszereplőit homoszexuálisként bemutató mesekönyvből.

Lökdösődésbe torkollott a tüntetés, amelyet a Budaházy-család és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezett. A demonstrálók be akartak jutni az Átrium épületébe, ahol a nagy felháborodást kiváltó, a mesék főszereplőit homoszexuálisként bemutató mesekönyvből tartottak online felolvasó délelőttöt. A biztonsági szolgálat azonban az útjukat állta.

Néhány nappal ezelőtt a Mi Hazánk alelnöke tiltakozásul ledarálta a könyv egyik példányát. Szerinte a kötet egy komoly homoszexuális propaganda, amelynek nem tehetők ki a gyermekek

A párt választókerületi elnöke, Lantos János a tüntetés előtt felszólalt az LMBTQ- propagandát támogatók ellen is.

A tüntetésen több tucat ember szirénával és hangosbemondóval tiltakozott a homoszexuális tartalmú mesék felolvasása ellen.

Az esemény eredetileg gyermekeknek szólt volna, sőt eredetileg úgy volt, hogy Őrsi Gergely, a második kerület MSZP-s polgármestere is felolvas majd a könyvből, de a szervezők a hangos tiltakozás miatt, végül arra kérték az eseményt online követőket, hogy ne engedjék a gyerekeknek, hogy nézzék a közvetítést.

Van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket!

Ezt már a miniszterelnök jelentette ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Viktor hozzátette: ki lehet mondani, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország.

Hír TV