2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Belföld

Újabb támadásokra számít a kormány

A migránspárti politikai erők újabb támadásaira számít a csütörtöki uniós találkozó előtt a kormány. A kormányfők a Frontex kibővítéséről és a közös európai menekültügyi rendszer reformjáról szóló előterjesztést tárgyalják majd Brüsszelben.

  • Újabb támadásokra számít a kormány

Angol nyelvű internetes videó jelent meg a kormányszóvivő oldalán, Kovács Zoltán bejegyzésében azt írja, a kormány nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini -jelentéssel megsértették Magyarországot, ezért az európai közvélemény előtt is egyértelművé akarják tenni, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

A kormány egyébként újabb migránspárti javaslatokra számít a jövő heti uniós csúcsértekezleten. Hollik István szerint az unió bevándorláspárti többségének már szinte minden napra jut ezekből egy. A szóvivő ezeket a jövő évi európai parlamenti választási kampány részének tartja.

„A második, hogy el akarják venni a menedékkérelmi eljárások elbírálási jogát, hogy még több migráns és még könnyebben engedhessenek be. Harmadrészt, be akarják vezetni azt a vízumot amit humanitárius vízumnak neveznek, amivel a gazdasági bevándorlók automatikusan, határellenőrzés nélkül beutazhatnak az EU-ba és könnyebben juthatnak munkához és könnyebb tudják egyesíteni családikat” – jelentette ki politikus.

Betelepítési programokat gyárt Brüsszel - mondta Rogán Antal a Péntek 9 című műsorban, a miniszteri kabinetirodát vezető miniszter továbbra is ellenzi azt a tervezetet ami az állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról valamint a humanitárius vízum bevezetéséről szól.

„Effektív erről szól ez a vízum - amiről beszélünk, erről szól, hogy legális migrációs vonalakat kell egyébként kialakítani az afrikai országokkal , erről szól h kell legyen egy állandó betelepítési program , meg az hogy határvédelem helyett határmenedzsment” – így Rogán.

A Frontex kibővítéséről illetve a közös európai menekültügyi rendszer reformjáról szóló előterjesztést az uniós állam és kormányfők jövő csütörtökön tárgyalják Brüsszelben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!