2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Újabb részletek a mikrobuszról, amivel Habony menekült

2015. április 13., hétfő 15:30, frissítve: hétfő 15:55

A Volkswagen-csoport vezérképviseletének tulajdonában volt februárig az a kisbusz, amellyel a sajtó elől menekülő miniszterelnöki tanácsadó közlekedési kihágásokat követett el.

A Porsche Hungáriánál az Atv.hu-nak – üzleti titokra hivatkozva – nem árulták el, hogy a járművet Habony Árpád vette-e meg, vagy esetleg az utasa, Andy Vajna filmipari kormánybiztos. A Belügyminisztérium képviselője a nemzetbiztonsági bizottság ülésén egyértelművé tette, hogy a tárcának nincs köze a mikrobuszhoz.

Március végén a Quaestor-vezér előzetes letartóztatására váró újságírók szúrták ki Habony Árpádot és Andy Vajnát a fekete kocsiban. Utánuk szaladtak, mire a miniszterelnöki tanácsadó a záróvonalat átlépve menekülni kezdett. Sem ő, sem utasa nem volt bekötve. A II. kerületi rendőrkapitányság az ügyben szabálysértési eljárást indított.

„A mikrobusszal kapcsolatosan valóban szóba került – hiszen olyan állítások jelentek meg a sajtóban –, hogy az adott esetben a Belügyminisztérium alá tartozó TEK vagy más titkosszolgálathoz tartozna. Egyértelmű állítás hangzott el a Belügyminisztérium képviselői részéről, hogy nem tartozik sem a Belügyminisztériumhoz, sem egyetlen titkosszolgálathoz ez a jármű” – mondta Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!