2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Újabb repedés az egri baloldalon

  • Újabb repedés az egri baloldalon

Kilépett az Egységben a Városért Egyesület frakciójából Eger polgármestere, miután társai kizárták őt a szervezet elnökségéből. Mirkóczki Ádám szerint az egri baloldal nem a város jövőjével, hanem az előválasztási kampánnyal foglalkozik, amiben ő nem szeretne részt venni. A helyi Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a baloldal hatalmi harcainak előbb-utóbb az egriek látják a kárát.

Kedden döntött arról az egri Egységben a Városért Egyesület, hogy kizárja Mirkóczki Ádámot az elnökségéből. A baloldali összefogás nem értett egyet a polgármester diktatórikus módszereivel, és szerintük Mirkóczki szembement azzal, amiért a szivárványkoalíció létrejött. Korábban ugyanezzel az indokkal távozott Komlósi Csaba LMP-s, és Keresztes Zoltán Momentumos képviselő is.

Mirkóczki Ádám szerint azért támadják, mert nem hajlandó részt venni az előválasztási kampányban, és a kormányellenes megmozdulásokban. Eger volt Jobbikos polgármestere szerdán kilépett a frakcióból, és vele távozott Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek, valamint Császár Zoltán tanácsnok-önkormányzati biztos is.

Az egri Fidesz frakcióvezetője azt mondja, nincs új a nap alatt, másfél éve folyamatosak a viták a baloldalon. Oroján Sándor szerint ennek az egriek látják kárát.

A politikus hozzátette- a belharcokból jól látszik, hogy a baloldal csak 2019. októberében tudta az összefogás látszatát kelteni, azóta viszont többször bebizonyosodott, hogy képtelenek a város vezetésére.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyag:

Saját frakciója zárta ki az egri polgármestert

Oroján Sándor: Mirkóczki Ádám nem egyeztet és nincs is szándékában

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!