2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb repedés az egri baloldalon

  • Újabb repedés az egri baloldalon

Kilépett az Egységben a Városért Egyesület frakciójából Eger polgármestere, miután társai kizárták őt a szervezet elnökségéből. Mirkóczki Ádám szerint az egri baloldal nem a város jövőjével, hanem az előválasztási kampánnyal foglalkozik, amiben ő nem szeretne részt venni. A helyi Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a baloldal hatalmi harcainak előbb-utóbb az egriek látják a kárát.

Kedden döntött arról az egri Egységben a Városért Egyesület, hogy kizárja Mirkóczki Ádámot az elnökségéből. A baloldali összefogás nem értett egyet a polgármester diktatórikus módszereivel, és szerintük Mirkóczki szembement azzal, amiért a szivárványkoalíció létrejött. Korábban ugyanezzel az indokkal távozott Komlósi Csaba LMP-s, és Keresztes Zoltán Momentumos képviselő is.

Mirkóczki Ádám szerint azért támadják, mert nem hajlandó részt venni az előválasztási kampányban, és a kormányellenes megmozdulásokban. Eger volt Jobbikos polgármestere szerdán kilépett a frakcióból, és vele távozott Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek, valamint Császár Zoltán tanácsnok-önkormányzati biztos is.

Az egri Fidesz frakcióvezetője azt mondja, nincs új a nap alatt, másfél éve folyamatosak a viták a baloldalon. Oroján Sándor szerint ennek az egriek látják kárát.

A politikus hozzátette- a belharcokból jól látszik, hogy a baloldal csak 2019. októberében tudta az összefogás látszatát kelteni, azóta viszont többször bebizonyosodott, hogy képtelenek a város vezetésére.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyag:

Saját frakciója zárta ki az egri polgármestert

Oroján Sándor: Mirkóczki Ádám nem egyeztet és nincs is szándékában

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!