2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Újabb mellélövés: Fekete-Győr András kettős élete

2020. november 25., szerda 11:30

A Fradi miatt szomorkodott a Momentum elnöke az Instagramon, áprilisban még elvette volna a klub költségvetésének felét.

Számos derűs pillanatot okoznak Fekete-Győr András legutóbbi, futballal kapcsolatos bejegyzései a közösségi média felületein. Hosszú ideig keringtek az Izland elleni meccs kapcsán tett Facebook-posztjai, melyek éles ellentétben álltak egymással. Azon a napon ugyanis reggeli posztjának tartalmát írta felül a baloldali politikusban az esti meccs szerezte öröm. Sok publicisztika firtatta ezután a politikai spektrum mindkét oldalán, hogy meglehetősen visszás, miszerint a magát a magyar olimpiai pályázat megtorpedózásával létrehozó mozgalom elnöke „katarzist” emleget akkor, amikor hasonló sporteseményre készül hazánk – természetesen az ellenzék által gerjesztett negatív hangulattal szembe menve.

A keddi Ferencváros – Juventus meccs kapcsán is hasonló derütséget okozott sokakban a Momentum elnökének Instagram-posztja, melyben az elmaradt Fradi-bravúr felett kesereg. Az ellentmondás ezúttal annál is szembeötlőbb, hogy korábban az ellenzéki párt vezetője személyes videóüzenetben követelte a magyarországi klubcsapatok támogatásának megvonását. Ezzel szemben kesergett kedden a ferencvárosi csapat Juventusszal szemben, utolsó percben elszenvedett veresége miatt egy sírós emojival.

 

Alig pár hónapja nyilatkozta Fekete-Győr András, hogy szíve szerint a magyar klubok költségvetésének felét vonná meg. „Megdöbbentő, hogy az Orbán-kormánynak még mindig fontosabbak a fociklubok és a focisták, mint a magyar egészségügyben dolgozók. A Momentum azt javasolja, hogy a járvány alatt a focicsapatok állami támogatásuk felét adják oda a helyi önkormányzatnak a járvány elleni védekezésre és szociális költségekre” – üzente áprilisban.

Az ezzel kapcsolatos videót, IDE KATTINTVA tudják megtekinteni.

 

A kép forrása: Mandiner

Mandiner