2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Újabb jobbikosok hagyták el a pártot

Hír TV

2020. február 28., péntek 15:30

Nem volt hajlandó a Hír TV kérdéseire válaszolni a Jobbik alelnöke. Z. Kárpát Dánielt annak kapcsán kérdeztük, hogy újabb hat debreceni Jobbik tag jelentette be kilépést a pártból, amelynek ezzel meg is szűnhet az alapszervezete a városban. Az elmúlt héten a Jobbik vezető politikusai közül Bencsik János és Szávay István léptek ki a pártjukból, majd követte őket Lokody Levente, az erdélyi Maros megyei alapszervezet vezetője is.

Jakab Péter elnökké választása óta folyamatosan fogy a Jobbik. A párt vezető politikusai közül Bencsik János és Szávay István is távozott már. De kilépett Lokody Levente, az erdélyi Maros megyei alapszervezet vezetője is. Szerinte ugyanis az új elnök mostantól a baloldali pártokkal való szövetségkötés érdekében nem tart igényt nemzetpolitikára. A debreceni elnök, Bogdán Szabolcs is bejelentette, hogy a Jobbikon belüli bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása miatt a jövőben nem tud együtt dolgozni a Jakab Péter vezette elnökséggel. A helyi elnököt 5 debreceni jobbikos is követte.

Pénteken a párt ifjúsági tagozatának tatai, egyben Komárom-Esztergom megyei elnöke is búcsút intett a Jobbiknak és újabb hat debreceni tag jelentette be kilépést a pártból, amelynek így akár meg is szűnhet az alapszervezete a városban.

A Jobbik a kilépések után közleményben cáfolta, hogy megszűnne a debreceni alapszervezet. Mit írják a működés folyamatos, minden a szabályoknak megfelelően történik.

A Jobbik alelnöke nem kívánt válaszolni a Hír Tv témában feltett kérdéseire. Z. Kárpát Dániel arra hivatkozott, hogy a Hír Tv nem tudósított korrekt módon az elmúlt időszakban a párt belügyeiről. Mint mondta nem kívánja a párt belső vitáit kivinni a nyilvánosság elé.

A Mi hazánk alelnöke arról számolt be híradónknak, hogy már érkezett hozzájuk megkeresés a most kilépő Jobbikosoktól, de neveket nem árult el. Dócs Dávid kiemelte: a most kilépőket nem veszik át a Mi Hazánkba.

Szerettük volna megtudni Sneider Tamástól, a Jobbik volt elnökétől, hogy ő mit gondol, miért hagyják ott egyre többen a pártot, azonban a volt elnök nem reagált megkeresésünkre.

A közelmúltban a Mandinernek adott interjújában azonban arról beszélt, hogy most sokkal központosítottabb, szűkebb vezetésre szabott az irányítási rendszer, mint korábban. A pártját a DK-hoz hasonlította, mint mondta: a DK is ilyen, hiszen Gyurcsány Ferenc személyére épül, így elég diktatórikusnak mondható.

 

Hír TV