2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Újabb innovációval védik a madarakat

Hazai fejlesztésű módszerrel védik a madarakat a villamos hálózatokon. Az új madárbarát oszlopkapcsolót nehezebb megközelíteni ezért kevesebb sérülést okoz.

Több tucat madárfajnak ad otthont a Dunai-Ipoly Nemzeti Park. Őket hivatott védeni az új fejlesztés.

Az új eszköz a villamos hálózaton nagy számban használt oszlopkapcsoló berendezés tovább fejlesztett változata: a hagyományoshoz képest fejjel lefelé szerelik fel, így nem található rajta olyan pont, ahova le tudnának szállni a madarak.

A berendezéseket három helyszínen tesztelik majd. Az eszközöket egy éven keresztül fogják figyelni azért, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy ellenállnak-e az időjárásnak és hogy hogy viszonyulnak hozzájuk a madarak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!