2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Újabb hangfelvételek a kispesti szocialista botrányról

2019. október 8., kedd 13:37

A kispesti korrupciós ügyekről közben ma újabb részleteket hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet. A hangfelvételen az a vállalkozó is szerepel, aki a gyanú szerint folyamatosan milliókat osztott vissza a kerület vagyonkezelőjének a beruházások után. Somogyi László - aki egyébként az egyik MSZP-s önkormányzati képviselő férje - amiatt aggódik, hogy mi lesz vele, miután Kránitz Krisztiánt nem indították újra a választáson.

"...Krisztiánt is, meg a Somogyi Lacit is különböző szituban befenyegette, jó haverok, nem?"

- hangzik a kiszivárgott felvételeken Lackner Csaba, MSZP-s önkormányzati képviselő beszélgetése.

Újabb hangfelvétel került a Magyar Nemzet birtokába, amelyen főként Lackner Csaba, a kispesti polgármester, Gajda Péter bizalmasa beszél a kerületi ügyekről. Ezen a szocialista önkormányzati képviselő azt mondja, hogy Kránitz Krisztián, a kerületi vagyonkezelő vezetőjének bukásával Somogyi László üzletember élete is nehezebbé vált. Somogyi felesége is MSZP-s kispesti képviselő, a Magyar Nemzet szerint a vállalkozó pedig sűrűn felbukkant az önkormányzat környékén.

"A Somogyi Laci tegnap tudod mit mondott? Kifakadt magából, mert nem bírta magába tartani pár whisky után, hogy a Kránitz kiesett, kimondta a végén: hogy mi a fasz lesz velem? így, hogy a Krisztián kiesett? hogy mi a fasz lesz velem? Tehát nem az érdekli, hogy a Krisztián mint emberileg.. mi történik vele, hanem az, hogy vele mi történik"

- mondta Lackner Csaba.

A hangfelvételből az is kiderül: Lackner Csaba és Kránitz Krisztián között egyre feszültebbé vált a viszony az elmúlt időszakban. Lackner úgy fogalmaz, idézem: Kránitz lehúzta őt 12 millió forinttal. De Lackner arról is beszámol, hogy egy közös síelésen Kránitz barátnője leköpte Somogyi Lászlót, és megfenyegette őt és Gajda Pétert is.

"A síelésnél a barátnője ugye elkezdte köpködni a Lacit, leköpte, meg ilyeneket csinált, hogy te csak azért élsz, meg csak azért van pénzed, mert a Krinyó neked pénzt ad, és akkor tudod, mondta a csaj a Gajdára, meg rám is, hogy ti még azért vagytok életben, mert rólatok nem beszélek, mert rólatok nem dalolászok..."

A felvételen egy korábbi XX. kerületi MSZP-s politikus úgy reagált: felháborító, hogy a nő megfenyegette a „képviselőtársakat” és ezek után „el kellett volna ásni Ausztriában”.

HírTV