2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Újabb gyanús jobbikos kifizetésekről számolt be Volner

Hír TV

2018. november 10., szombat 19:04, frissítve: szombat 19:50

Újabb gyanús és megkérdőjelezhető jobbikos kifizetésekről számolt be Volner János. A Jobbikból kilépett politikus közösségi oldalán jelentette be, hogy nemcsak a pártelnök felesége kapott havi egymilliót a pártkasszából, hanem a szeretője is.

Amióta Volner János kilépett a Jobbikból, valóságos össztűz alá került. A héten Volnert egy a pártelnökségnek címzett levelével szembesítették az ATV-ben. „Ebben a chesterfield bőr ülőgarnitúrával berendezett meg intarziás irodában tudna találkozni fedett módon Herényi Károllyal, Magyar Györggyel és Fekete-Győr Andrással” – Gulyás egy olyan levélből idézett, amit Volner még májusban írt a párt vezetésének.

Volner János egyébként egy pillanatig sem tagadta a levelet, sőt csütörtöki Facebook-bejegyzésében részletesen megindokolta, miért gondolja így. Volner azt közölte: pártfeladatot végrehajtva beszélgetett a nevezett személyekkel.

A kilépett alelnök a Facebookon arról is írt, hogy különböző Jobbikos kifizetőhelyeken keresztül, Sneider felesége havi milliós megbízásokat kapott ügyvédként. Volner szombati bejegyzésében ennél is továbbment. Szerinte a pártelnök barátnője Kilián Alexandra is milliós fizetést kapott a Jobbik pártkasszájából. Kilián egyébként a párt országgyűlési képviselőjelöltje volt idén. Sőt a Paradox Média, Kilián cége 2012. január 3-tól január 30-ig „szóbeli kommunikációs tanácsadást” tartott a párt parlamenti képviselőinek, ezért hárommilliót kapott.

Híradónk szerette volna megkérdezni erről a párt elnökét, ám Sneider Tamás erre nem kívánt reagálni. Felesége milliós megbízását viszont nem cáfolta.

„Ezt nem tudom, pontosan ezt a feleségem tudja. A feleségemnek több megbízása is van. ügyvédnő, tehát ezt ő tudja megmondani természetesen” – válaszolta a Jobbik elnöke. 

Sneider Tamás hozzátette: miután elnökké választották megbeszélte feleségével, hogy összeférhetetlenség miatt megszüntetik a jogviszonyát.