2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül

Újabb furcsa összefonódást talált a Hír TV Hadházy Ákos alapítványa körül. Kiderült, hogy a 24.hu egyik újságírójának, Kovács-Angel Mariannának a férje Hadházy Ákos alapítványának kurátora. Kovács Áron Attila vállalkozása pedig abban az épületben van, ahova az alapítvány postán várja a nemzeti konzultációs íveket. Hadházy tegnap elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt tagadta, hogy a konzultációs ívek gyűjtéséhez Kovács-Angel Mariannának bármi köze lenne. Arról azonban hallgatott, hogy az újságíró férjének nagyon is van, hiszen ő Hadházy Alapítványának vezetője.

  • Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül

A Városligeti fasor 1. alá várja Hadházy Ákos a konzultációs kérdőíveket. Nem sokkal arrébb, a Lövölde téri házba van bejegyezve egyéni vállalkozóként a 24.hu újságírója, Kovács-Angel Marianna. Az alapítvány és az újságíró között a kapocs, az újságíró férje, Kovács Áron, aki szintén ezen a címen érhető el. Ő Hadházy Alapítványának a kurátora.

Hadházy szerdán elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt tagadta, hogy a konzultációs ívek gyűjtéséhez Kovács-Angel Mariannának bármi köze lenne. Arról viszont hallgatott, hogy az újságíró férjének azonban van, hiszen ő a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány kurátora.

Bár Hadházy alapítványának székhelye Szekszárdon van, a postafiókhoz tartozó cím ugyanakkor budapesti: a 7. kerületi Lövölde tér 2/a, egy földszinti lakás. Ugyanaz, ahová a két vállalkozást is bejegyezték.

A megadott címen meg is jelent egy szemüveges férfi, aki nem mutatkozott be, de a közösségi oldalra feltöltött fotók alapján nagyon hasonlít Kovács Áronra. A férfi még azt is meg akarta tiltani, hogy becsöngessünk, és interjút kérjünk.

"Postafiókban lakik a 24. hu újságírója, hazudta a HírTV" - ezzel a címmel jelent meg csütörtökön egy cikk a HVG oldalán. Hasonló tartalommal tett közzé írást a Media1.hu is, azt írták: "A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik." Ez azonban nem igaz: híradónk nem állította, hogy ez az újságíró lakcíme lenne, emellett a postahivatal címe nem egyezik meg a postafiókhoz tartozó címmel sem.

Megkeresésünkre a 24. hu azt írta, hogy kollégájuknak nincs köze sem Hadházy Ákoshoz, sem a politikus akciójához.

Hadházy ráadásul híradónknak azt mondta, a konzultációs íveket az érkezés után az irodájába viszik át. Csakhogy jogilag a politikus nem működhet közre az alapítvány munkájában, és csak az alapítványi alkalmazott férhetne hozzá a levelekhez.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint aggályos, hogy ha az ívek Hadházyhoz kerülnek. A szervezet elnöke híradónknak megerősítette: az ívek gyűjtésével kapcsolatban már több bejelentés is érkezett.

Nem ez az első akciója Hadházy Ákosnak: a független képviselő az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében akart egymillió aláírást gyűjteni tavaly. Csakhogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indított, mert külföldre kerülhettek magyar állampolgárok adatai. Hadházy-t végül egymillió forintra büntették az akció miatt, és a pénzbüntetés mellett törölnie kell az adatokat is.

Kapcsolódó cikkek:

Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Egymillió forintra büntették Hadházy Ákost

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján.
Svenk: Vissza a '80-as évekbe

Svenk: Vissza a '80-as évekbe

A műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!