2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Újabb ellentmondás a Lackner-ügyben

Hír TV

2019. december 1., vasárnap 12:04

Újabb ellentmondás a kispesti korrupciós botrány ügyében. Lackner Csaba az RTL-nek elismerte, hogy beszélt a választás előtt Gajda Péterrel a Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételekről. A polgármester azonban stábunknak azt állította, hogy nem sikerült elérnie Lacknert.

 

Riporter: Lackner urat keresném.

Lackner Csaba: Nem tudom most adni igazából.

Riporter: Ön az?

Lackner Csaba: Tessék parancsolni.

Sajátos módon tagadta le magát Lackner Csaba az RTL Klub riporterének a héten. A csatorna Házon kívül című műsorában a kispesti politikus végül mégis felfedte magát, de nem ez volt az egyetlen ellentmondás a vele készült beszélgetésben. Lackner Csaba azt mondta, még az önkormányzati választások előtt egyeztetett a kerület polgármesterével a botránnyal kapcsolatban.

A választás október 13-án volt. Csakhogy az azt megelőző héten Gajda Péter szocialista polgármester következetesen tagadott, pedig kabinetfőnöke, Patek Gábor már a botrány kirobbanása után két nappal járt Lacknernél. Patek azt állította, szóba sem kerültek a felvételek. Október 9-én pedig maga Gajda Péter tagadta le, hogy beszélt volna Lacknerrel. Ahogy egy nappal később, október 10-én is még tagadott. Az Informátor stábja pedig a választás estéjén, október 13-án kérdezte meg újból, de akkor is mindent tagadott.

A szocialisták nem kommentálják az ellentmondást.

A Magyar Szocialista Párt megtette, amit kellett: kizárta a soraiból a képviselő urat és innentől fogva mi megtettük, amit elvárt a lakosság

– jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

A Fidesz szerint azonban a szocialisták valamit titkolnak, rejtegetnek.

Nekem avval van problémám, hogy az MSZP és a polgármestere, Gajda Péter az, aki még mindig ebben a szerecsenmosdatásban egész egyszerűen és számomra érthetetlen módon részt vesz. Mit tudhat vajon ez az ember? Miért kell őt minden áron kimosdatni ebből az egész botrányból?

– tette fel a kérdést vasárnapi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

A Momentum terézvárosi polgármester szerint azonban Lacknernek távoznia kellene a közéletből. Soproni Tamás hozzátette: számos szerződést kikértek a - szintén korrupciógyanúba keveredett - kispesti vagyonkezelőtől, Kránitz Krisztiántól, de azokat nem kapták meg hiánytalanul. Soproni szerint felborulhat a kispesti együttműködés, ha visszatartják ezeket a dokumentumokat.

Hír TV