2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Újabb csalásgyanús fotó került elő Karácsonyék kampánycsapatáról

Hír TV

2019. szeptember 11., szerda 17:54

A hír-portálnak egy felháborodott olvasó küldte azt a fényképet, amelyen Szücs Balázs párbeszédes képviselő-jelölt egyik aktivistája, az egyik ajánló-ívről a másikra másolja az adatokat. A Párbeszéd a Hír TV-nek nem akart nyilatkozni, a Fidesz szerint viszont újabb bűncselekmény gyanúját veti fel a fotó.

Karácsony Gergelyék Erzsébetvárosban is választási csalást követhettek el - írja az Origo. A portál egy fotót is közzétett, amit az egyik olvasójától kapott. Ezen az látszik, hogy Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másol adatokat. A fotóról szerettük volna megkérdezni Szűcs Balázst is, de nekünk nem akart nyilatkozni. Beszélt viszont a 24. hu-nak. Nekik azt mondta, hogy a képet ő készítette, de semmi törvénytelent nem követtek el, csak az aláírásokat és a személyi számokat ellenőrizték.

Karácsony Gergely párttársa azonban arról nem beszélt, hogy miért és hogyan tudták ellenőrizni a személyi számokat és a szignókat.

A Fidesz budapesti szóvivője azt mondta: az újabb fotó bűncselekmény gyanúját veti fel, az ajánlóíveken szereplők személyes adatait tilos adatbázis létrehozására használni, vagy lemásolni.

Zsigmond Barna Pál hozzátette: a botrányban érintett képviselőjelöltektől elvárják, hogy visszalépjenek.

 

Hír TV