2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Új választást akar választókerületében Szél Bernadett

Hír TV

2018. április 17., kedd 13:11, frissítve: kedd 15:52

A Jobbik szóvivőjéhez hasonlóan az LMP társelnöke is a parlamenti választások megismétléséért küzd saját körzetében.

Ahogy Miskolcon, úgy Budakeszin is kicsúsztak a határidőből a végeredmény megállapításával - Szél Bernadett azt írta a Facebook-on: ha a választási bizottság nem rendeli el az új választást, akkor a Kúria elé viszi az ügyet.

Jakab Péter Jobbik-szóvivő 127 szavazattal kapott ki Miskolcon, Szél Bernadett pedig 296 szavazattal maradt alul Budakeszin.

A törvény szerint az egyéni választókörzetekben legkésőbb a szavazást követő hatodik napon kell megállapítani a végeredményt - a határidő április 14-én, tehát múlt szombaton éjfélkor járt le.

A választási bizottságnak szombat éjfélig lett volna lehetősége arra, hogy megállapítsa a Borsodi 1-es választókörzetben is a szavazás végeredményét ezt azonban nem tették meg, kicsúsztak a határidőből. 14-e helyett 15-én állapították meg a szavazás végeredményét ennek ellenére az erről szóló határozatot visszadátumozták 14-re, azt a látszatot keltették, hogy betartották a törvényeket. Az egészre azért derült fény, mert a bizottságnak a jobbikos delegáltja a valós időpontot is rávezette a jegyzőkönyvre és innentől kezdve kényszerhelyzetbe került a választási bizottság. Hétfőre összehívtak egy választási ülést, ahol a valós dátummal hoztak egy új határozatot ezzel pedig lényegében egyértelművé tették azt, hogy valóban a törvényi határidőn túl hozták meg a szavazás végeredményéről szóló határozatot - mondta el Jakab Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!