2020. november 30.,
hétfő, András, Andor napja

Orbán a családvédelmi akciótervvel „KO-zta” a vele szemben álló politikusokat

Hír TV

2019. február 14., csütörtök 22:05

Miközben Gyurcsány az ellenzéket összefogásra, a magyarokat lázadásra buzdította, Orbán Viktor családvédelmi akciótervvel „KO-zta” a vele szemben álló politikusokat. Alig kért elnézést, máris a Jobbikkal való együttműködésről beszélt Karácsony, közben újabb, a nyugdíjasokat degradáló hangfelvétel szivárgott ki, és Soros György is tollat ragadott, hogy Orbánt támadja. Ezek voltak a mai Csörte témái.

Az ország lakossága fogy, már 10 millió alatt vagyunk, erre természetesen érdemi választ kell adni, de a pudding próbája az evés – véli Szakonyi Péter, a Csörte egyik állandó résztvevője, a Napi.hu szerkesztője. Attól is függ, mennyien veszik igénybe, ha sokan, akkor valószínűleg sokat fog segít majd, de fontos, hogy a Ratkó-korszak gyermekeinek gyermekeinél, akik most 30-40 évesek, lassan végetér az a korszak, amikor gyermeket képesek vállalni.– mutatott rá. 

Nagy Ervin, jobboldali filozófus ennek a generációnak a tagjaként emlékeztetett: a gyermekei közül kettő épp abban a baloldali érában született, amikor a gyermekvállalási kedvet nemhogy növelték volna, de csökkentették a GYES-t, megkurtították a családtámogatást, és bizony sok kortársa nem vállalt időben gyereket emiatt. Szakonyi Péter gondolatára reagálva, nem csupán anyagi, hanem széleskörű társadalompolitikai céljai is vannak az akciótervvel Orbán Viktornak,  hisz egy komplex értékelv szerint támogatják a családokat és a megszületendő gyermekeket. Nagy Ervin szerint nagyon fontos, hogy a munkavállalás serkentésével kiegészülve mindezen rendelkezések a szegénység felszámolásához is hozzájárulnak, kialakulását megakadályozzák.

A teljes beszélgetés:

x
Rendkívüli hír