2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Új helyszínt kell keresniük a budapesti ételosztásra

Hír TV

2017. december 26., kedd 20:08

Új helyszínt kell keresnie a budapesti ételosztásra az Ételt az Életért Alapítványnak. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége azért kényszerül erre, mert a Blaha Lujza tér jövő karácsonykor várhatóan építési terület lesz.

Karácsony másnapján már 11-ig elkeltek az ételosztásra jogosító karszalagok a Blaha Lujza téren. A rászorulók utoljára kaptak ott ingyenebédet az Ételt az Életért Alapítványtól.

– Először jönni kell karszalagért, aztán megmondják, hogy mikor kell jönni, ez durván egy-másfél órát jelent.
– Naponta?
– Igen.
– Amit kapott, az hány napra lesz elegendő, mekkora segítséget jelent?
– Sok segítséget jelent, hogy hány napra, azt nem lehet kiszámolni.

Az előző napokban az összes adag étel elfogyott.

„Három nap alatt 5000 adag ételt osztunk szét, és 50 tonna élelmiszer elfogyott. Hatalmas teherautókkal szállítottuk ide az élelmiszert több raktárból, és reméljük, hogy nagy örömet szereztünk a családoknak és az időseknek, akiknek enélkül nem nagyon jutott volna étel az asztalára” – mondta a Hír TV-nek Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szóvivője.

Lehet, hogy jövőre más helyszínt kell keresniük a karácsonyi ételosztásra.

„Egyelőre szóbeli tájékoztatást kaptunk arról, hogy jövőre a karácsony időszakában építési terület lesz a Blaha Lujza tér, de hivatalosan még nem erősítették meg. Mindenesetre keresgetjük a helyszíneket, melyik lenne a legalkalmasabb közterület, ahol a sátrainkkal és az embertömeggel el tudunk boldogulni a karácsonyi időszak alatt” – mondta a szervezet szóvivője. 

Az idei ételosztáson a rászorulók tartós élelmiszert is kaptak, hogy a két ünnep között se nélkülözzenek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!