2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Ufókhoz hasonlította a migrációt Dobrev Klára

Hír TV

2019. május 18., szombat 17:24

Legszívesebben minden egyes Fidesz-szavazóknak elmondaná, hogy "óriási nagy átverés áldozata" - erről a DK EP-listavezetője beszélt a Republikon Intézet pénteki konferenciáján. Gyurcsány Ferenc felesége szerint a bevándorlás egy „zseniális kommunikációs trükk”. A Fidesz alelnöke szerint Dobrev Klára mondatai önmagukért beszélnek.

Legszívesebben minden egyes Fidesz-szavazónak elmondaná, hogy "óriási nagy átverés áldozata" - így reagált Dobrev Klára arra, hogy egy felmérés szerint a bevándorlást tartják a magyarok az Unió előtt álló legfontosabb kihívásnak. A Gyurcsány-párt EP-listavezetője szerint Orbán Viktor nem "a bevándorlás zseniális kommunikációs trükkjével" nyeri meg sorra a választásokat, hanem a "diktatórikus egypártrendszeri sajtó felépítésével", amivel átmosta a magyarok fejét. Hozzáette: a bevándorlás problémáját megoldotta Európa.

Ma Magyarországon nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a legnagyobb probléma - magyarázta egy nappal korábbi véleményét Dobrev Klára. A DK EP-listavezetője úgy folytatta: a kormány nem hajlandó az emberek életét befolyásoló drámákkal foglalkozni.

Számunkra a migráció egy valós probléma, amely hosszú távon is meghatározza mind Európa, mind Magyarország sorsát - hangsúlyozta a Jobbik frakcióvezető helyettese.

Megkérdeztük mit gondolnak azokról a pártokról, amelyek álproblémának tartják a kérdést. Brenner Koloman, úgy gondolj, hogy Magyarországon a legtöbb ellenzéki párt nem álproblémaként kezeli ezt a kérdést. Azok ellenzéki pártok, amelyek pedig korábban így értékelték, nyilvánvalóan hamis képet vázoltak a magyar választópolgárok elé.

Fontos, hogy tisztán lássuk a problémát, mert csak akkor lehet megoldást találni rá - reagált az LMP EP-listavezetője. Vágó Gábor szerint nem lehet eltagadni, hogy létezik migrációs nyomás, merthogy ez a valóság.

A Fidesz alelnöke szerint Dobrev Klára mondatai önmagukért beszélnek. Németh Szilárd úgy fogalmazott: „ezek bevándorláspárti politikusok, hát mit mondanának. Nyilván azt képviselik, amit egyébként Brüsszel is képvisel. Ők nem azért mennének az Európai Unióba, hogy a magyar érdeket, a magyar emberek akaratát képviseljék, hanem hogy itthon a brüsszeliekét”.

A közelgő EP-választás kapcsán Németh Szilárd hozzátette: hazánknak most európai szinten kell megmutatnia, hogy képes megvédeni a magyar érdekeket, a hazánkat és európaiságunkat.

Hír TV