2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Tyúktolvajként indult, erőszakossá vált

2021. május 11., kedd 09:32

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik nemcsak baromfiudvarokat dúltak fel, de komolyabb cselekményekre is elszántak voltak.

A vádirat szerint a vádlottak először csak háziszárnyasokat loptak tatárszentgyörgyi és dabasi portákról. 2020 augusztusa és 2021 március vége közötti időben az elkövetők több mint negyven baromfit loptak el közel százezer forint értékben.

A tyúklopásokon felbátorodva később már robogót is elvittek egy háztól, egy másikba pedig betörtek és onnan nagyobb összegű készpénzt valamint arany ékszereket is elloptak. Gátlástalanságukat mutatta, hogy egyik alkalommal, amikor éppen tűzifát próbáltak lopni és a sértett telefonjával felvételt készített róluk, az éppen az ingatlant már elhagyni készülő férfi ezt észrevette, visszamászott az udvarba és megfenyegette a sértett nőt.

A vádlott erőszakos fellépésének csak az vetett véget, hogy a sértett nő élettársa is kijött a házból. Emellett a férfi vádlott egy korábbi nézeteltérés miatt egy másik sértetthez is bemászott, majd őt a saját udvarán bántalmazta egy fakaróval. Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség a páros ellen vádat emelt többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntette valamint a férfi ellen továbbá súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is.

HírTV