2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

1920 - Az új Közép-Európa 02:00

Belföld

Tüttő Kata spórolásra kéri a budapestieket, miközben ő kocsival jár

Tüttő Kata spórolásra kéri a budapestieket, szerinte kevesebbet kellene autózniuk.

  • Tüttő Kata spórolásra kéri a budapestieket, miközben ő kocsival jár

Tüttő Kata spórolásra kéri a budapestieket, szerinte kevesebbet kellene autózniuk. Ő persze minden nap kocsival jár a Városházára, és közben a volán mögül aggódik…

– írta Facebook-bejegyzésében a Fidesz budapesti frakciója.

Korábban a Mediaworks–Hírcentrum hívta fel arra a figyelmet, hogy Budapest baloldali vezetése továbbra is a fővárosi lakosok megsarcolását tervezheti, erre utal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felszólalása egy brüsszeli rendezvényen, ahol kijelentette, hogy a magas energiaárak miatt a zöldvállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatók meg. A szocialista politikus a régiók bizottságának energia- és klímavédelmi szakbizottságának elnökeként beszélt arról, hogy a magas energiaárak miatt nagyon-nagyon rövid idő alatt sok minden megváltozik, és az ambiciózus brüsszeli zöldvállalások nem lesznek tarthatók az állampolgárok aktív részvétele nélkül.

A tegnapi Fővárosi Közgyűlés előtt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint egyetértenek-e azzal a brüsszeli ajánlással, hogy mosás helyett inkább szellőztessük a ruháinkat, kifejtette, hogy szerinte nincs is ilyen brüsszeli ajánlás, Frans Timmermans ötletét pedig félreértésnek nevezte, és szerinte aki ilyeneket ajánl, az nem szokott ruhát mosni. Korábban kiderült, hogy Budapest is csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű európai uniós kezdeményezéshez, így azokhoz a brüsszeli spórolásra buzdító, sokszor hajmeresztő kezdeményezésekhez, amelyek ajánlásai között egyébként az is szerepel, hogy az agglomerációs települések éjjelre kapcsolják ki a közvilágítást. Frans Timmermans, az Európai Bizottság balliberális alelnöke például korábban azzal a javaslattal állt elő, hogy az energiatakarékosság jegyében mosás helyett inkább szellőztessék a ruháikat az emberek, a fűtést pedig pluszpulóver viselésével váltsák ki. 

A Fidesz fővárosi frakciója bejegyzésében hozzáteszi: a főpolgármester-helyettes „sok változást vár az emberektől”. „És ti milyen változásokat vártok a baloldali városvezetéstől? ” – tették fel a kérdést a bejegyzésük végén.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!