2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tüntetnek a taxisok, megoldást várnak a kormánytól

2015. március 27., péntek 15:20, frissítve: péntek 17:15

Tüntetnek a taxisok a Várkert bazárnál. A demonstráció várhatóan estig tart majd.

Még három taxis csatlakozott a meglévő hathoz, a Várkert Bazárnál zajló demonstrációhoz – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 15 óra után nem sokkal. A kilencből hat taxis elment, hogy egy petíciót adjanak át Tarlós István főpolgármesternek. A tiltakozók azt is elmondták, hogy nem tudnak URH-n keresztül toborozni, mivel a főbb taxitársaságok letiltották a rendszert. Ha nem csatlakozik több taxis a tüntetéshez, akkor valószínűleg idő előtt befejeződik a demonstráció. A tiltakozás miatt egyébként nincs fennakadás a közlekedésben.

A kettős mérce ellen tüntetett mindössze hat taxis a Várkert bazárnál – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 14 órakor. Azt is sérelmezik, hogy a kormány még mindig nem fogadta el a rendelettervezetet, ami szabályozza a taxipiacot. Uber néven jelentek meg sárga festés nélküli taxik, amelyek nem fizetnek adót, emiatt olcsóbb árakkal dolgoznak, és ez havi szinten 100-200 ezerrel csökkenti a taxisok bevételeit.

A taxisok elmondták, hogy csütörtökön egész nap UHR-n keresztül hívták a munkatársakat a demonstrációra, de a nagyobb taxitársaságok – konkrétan a Főtaxit nevezték meg – kirúgással fenyegették meg beosztottjaikat, ezért nem mertek elmenni a tiltakozásra. A hat taxis, aki aki ott van a Várkert bazárnál, ragasztószalaggal leragasztotta a taxiszolgáltató nevét. A taxisok elmondták a Hír TV tudósítójának, hogy várják további taxisok bekapcsolódását a demonstrációba, a területfoglalási engedélyük 19.30-ig tart.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!