2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Tüntetések: a baloldali politológus kíméletlen őszinteséggel fakadt ki

Stratégiai és taktikai hiba volt az országos sztrájk meghirdetése a túlóratörvény elfogadása miatt a szakszervezeti vezetők részéről – vélekedett Böcskei Balázs az ATV Start műsorában.

  • Tüntetések: a baloldali politológus kíméletlen őszinteséggel fakadt ki

A politológus szerint a szakszervezeti vezetők, kicsit megrészegültek a média fényében. Böcskei úgy véli, a túlóratörvény rabszolgatörvénynek nevezése inkább csak politikai gondolkozást jelez, így terjedt el a közhasználatban. Az úgynevezett rabszolgatörvény alkalmazása elleni tiltakozás a sztrájkjog tükrében nem lehetséges, ugyanis a kollektív szerződéseket nem módosították 2019 január 1-én, tehát nem élesedtek a törvényből fakadó túlóráztatás lehetőségei a munkáltatónak, ezért a hatályban levő kollektív szerződés ellen tüntetni jogellenes.

Igény sem volt a sztrájkra

A politológus szerint a munkavállalók nem is akartak tüntetni, vagyis a szakszervezeti vezetők úgy hirdettek sztrájkot, hogy nem volt rá igény. Noha most mindenki az Audi gyárában zajló megmozdulásokra hivatkozik, de azoknak semmi közük a túlóratörvényhez. Ott évek óta bérfeszültség van, emiatt van tüntetés – mondta Böcskei, aki azt is megemlítette, hogy a 200 helyre meghirdetett sztrájkból csak 58 helyen volt megmozdulás. A szakszervezeti vezetők tehát eredménytelenül mozgósítottak. Böcskei egyébként úgy látja, hogy nem is a munkavállalók demonstráltak. A kérdésre, hogy hova lett a többezres tömeg, Böcskei úgy reagált: „kérdés, hogy kiket láttunk az utcán tüntetni, mert ha az antiorbánista, pártos identitású tiltakozókat láttuk, akkor a többezres tömeg nem tűnt el, hanem ott sem volt”.

(Forrás: pestisracok.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint adnak végül a finnek Hornet vadászgépeket Ukrajnának?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!