2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Túlárazták a programokat? A szaktárca visszautasítja az ellenzék vádjait

2015. augusztus 24., hétfő 21:18, frissítve: hétfő 21:43

Ötmilliárd forintos pavilon, multimédiás projektek és élményutak, kifizetett, de le nem játszott filmek, nyugdíjas néptánccsoport. Ez az idei milánói világkiállítás magyarországi mérlege. A baloldali ellenzék szerint a kormány túlárazta a programokat, több pályázatot pedig barátoknak játszott ki. A szaktárca visszautasította a vádakat, amelyek szerint nem tudnának elszámolni a költségekkel.

Turistákkal táncolnak a magyar népviseletbe öltözött asszonyok a Milánói Világkiállításon. Az erről készült videót az ötletgazda Emberi Erőforrások Minisztériuma töltötte fel az október végéig tartó expo hivatalos honlapjára. A kommentelőktől hideget és meleget is kapó, Magyarországot népszerűsítő programsorozat a folklórbemutatóval nem ér véget. A magyar pavilonba betérő turista sakkjátszmával és mézeskalács készítéssel is elütheti az időt, ha épp pihennek a táncos lábú nyugdíjasok.

Ötmilliárd forintba kerül a Magyarországot népszerűsítő, falunapra emlékeztető programsorozat. Az imázsért  felelős kormánybiztos az Index szerint százmilliókért rendelt multimédiás projekteket és élményutakat a megjelenésre, de egy hazai cég alkalmazottja is kétmillióért zongorázott egy szerződés-aláírási ceremónián. Az egykori fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége is jól járt az expóval: 24 millió forintért kapott megbízásokat. Egy eddig le nem játszott filmre pedig  60 millió forintot fizetett ki Szőcs Géza kormánybiztos. A producer azt mondta: elkészült a sorozat, de azt nem tudja,miért nem vetítették még le. „Nekem az volt a kötelességem, hogy megadott dátumra minden filmet adjak le. Ennyi” – nyilatkozta a Hír TV-nek Sipos Áron producer.

„Felszólítjuk Szőcs Géza urat, hogy végre valljon színt, mutassa be, amit egyébként a világnak szánt.” – A Demokratikus Koalíció alelnöke is az elkészült, de be nem mutatott filmeket és elszámolásokat követeli a szaktárcától. Varju László szerint az expo 5 milliárd forint feletti költségvetésében túlárazások és ismerősöknek átjátszott pályázatok vannak. „Az orbáni, a fideszes korrupció és rendszerének működésének minden elemét láthatjuk itt. Láthatjuk, hogy túlárazott projektről van szó. Egyszerűen elszámolni nem tudnak majd a költségekről, de tegyék meg, és lássuk, álljanak elő a farbával” – fogalmazott Varju László.

Az Együtt is elszámoltatná az Emberi Erőforrások Minisztériumát. A párt hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben utasítja vissza a vádakat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!