2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Trócsányi: Október közepéig beadja keresetét a kormány

Az Orbán-kormány a hónap közepéig megtámadja a Sargentini-jelentést az Európai Bíróságon – az igazságügyi miniszter szerint. Trócsányi László az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: a kabinet arra fog hivatkozni a keresetében a luxembourgi testület előtt, hogy a Sargentini-jelentésről szóló szavazáskor a tartózkodó szavazatokat is figyelembe kellett volna venni, hiszen ezekkel együtt a dokumentum nem kapta volna meg az elfogadásához kellő kétharmados többséget. A tárcavezető azt mondta: ha az Európai Bíróság befogadja az Orbán-kormány keresetét, az eljárás egy-másfél évig tarthat.

„Én azt gondolom, a bíróknak nem a politikai szempontokat kell nézniük, hanem jogászként kell nézniük ezt a dossziét és nagyon komoly döntést kell hozni arról, hogy a tartózkodásokat hogyan lehet meghatározni. Ha az egészet kontextusba helyezem, hogy mit mond az alapszerződés a különböző intézményekről, mit mond az EP a demokráciáról, abban az esetben azt gondolom, hogy a mi állításainkat és a mi felvetéseinket igenis nagyon komolyan kell mérlegelniük” – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nem minden sofőr tartotta a száraz novembert

Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten, de fogtak el embercsempészt és két körözött személyt is – írja a Police.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!