2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Továbbra sincs baloldali egyetértés Szolnokon

A Magyar Nemzet információi szerint továbbra sincs béke a Momentum jelöltjével kapcsolatban Szolnokon. A Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókerületében induló Kármán Irén legutóbb a Facebookon kommentelte egy ismerőse fényképét azzal, hogy ő most éppen szakmát vált.

  • Továbbra sincs baloldali egyetértés Szolnokon

A Momentum képviselőjelöltje ezzel arra utalt, hogy az újságírás helyett a jövőben a politikával kíván foglalkozni mint országgyűlési képviselő. A helyi polgárok egy része ezen felháborodott, szerintük szakmáról a pék, a kovács, a növénytermesztő beszélhet.

Egy a választópolgárok érdekeit képviselő politikus nem tekintheti sem szakmának, sem pénzkereseti lehetőségnek azt, ha a választókerület lakóinak a bizalmát elnyerve azok érdekében jár el. Az országgyűlési képviselő tevékenységét a köz érdekében végzi, ezt még viccből vagy véletlen elszólásból sem minősítheti szakmaként egy képviselő, de egy jelölt sem – tartják a helyi választók.

A képviselőjelölt erre vonatkozó megjegyzése nem nyerte el a szolnoki ellenzékbe szorult baloldal tetszését sem, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is tart attól, hogy a Momentum megosztó személyiségű jelöltje miatt elbukhatják a választásokat.

Továbbra is úgy vélik: a múltja miatt hiteltelen egykori újságíró felkészületlen, frázisokat pufogtat, ráadásul semmi keresnivalója nincs az 1-es választókerületben, hiszen a 4-es választókerületből, Tiszaföldvárról származik. Ezzel kapcsolatban is tett egy meggondolatlan bejegyzést a közösségi oldalán Kármán Irén, amikor a feudalista röghöz kötöttség hívének titulált egy Jobbik-szimpatizáns kommentelőt, aki megkérdezte, miért nem a saját lakóhelyén, a megye 4-es számú választókerületében indul a választásokon.

A baloldali pártok ezzel kapcsolatban korábban is jelezték nemtetszésüket. Életszerű lett volna, ha a politikai babérokra törő riporter a tiszaföldvári választókerületben indul. Ott azonban éppen az ismertsége és hírhedtsége miatt esélytelen lett volna a Jobbik által delegált jelölttel szemben. Ezért döntött úgy a Momentum, hogy inkább az 1-es választókörzetben indítják. Itt a választópolgárok személyesen nem ismerik, a Jobbik és a DK prominensei és szimpatizánsai viszont úgy vélik, hogy a jelölt személye árt az előválasztásoknak.

Kármán Irén szintén a Facebook-oldalán reagált arra, hogy mit is keres az 1-es választókörzetben.

Állítása szerint, mivel a Momentum nem egy centralizált párt, hanem alulról építkezik, ő a Momentum szolnoki szervezete tagjaként már 2019 óta jelen van a helyi, baloldali politikai életben.

 Ahogy írta: „Itt szórólapoztam, tüntettem, kopogtattam a ’19-es kampányban.” Szerinte nemcsak „benyomták valahova”, ahol nem akarják a személyét, hanem a Momentum megbízik benne. A többi szolnoki baloldali párt szerint azonban ez kevés, mert nekik és a szolnokiaknak, a választóknak is meg kellene bízniuk a jelöltben, amire jelenleg nem sok esélyt látnak.

 

Fotó: MTI/Soós Lajos

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!