2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Továbbra sem írtak ki közbeszerzést a Lánchíd felújítására

16 Lánchídnyi adósságot vállalt át a fővárostól a kormány - ezt reagálta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra, hogy Karácsony Gergely szerint a jövő évi költségvetés bizonytalanná teszi Budapest helyzetét. A főpolgármester erre hivatkozva halasztatta el a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülését, ahol a híd helyzetét tárgyalták volna. Mindeközben továbbra sem ismert, hogy mikor írják ki a közbeszerzést a felújításra.

  • Továbbra sem írtak ki közbeszerzést a Lánchíd felújítására

Nem tudta megmondani Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy mikor írnak ki új közbeszerzést a Lánchíd felújítására.

A késedelmet a többi között a kormánnyal való egyeztetésre is fogta. Emellett bizonygatta: tényleg szándékukban áll megcsinálni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón üzent Karácsony Gergelynek.

A főpolgármester azonban egyelőre elodázná a párbeszédet, ugyanis kezdeményezte, hogy halasszák el a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának következő ülését. Ekkor tárgyalták volna a Lánchíd ügyét is. A halasztást Karácsony azzal indokolta, hogy szerinte a 2021-es költségvetési tervezet bizonytalan helyzetbe sodorja a fővárost.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a főpolgármester kijelentésére reagálva összegezte, hogy a kormány rendkívül mennyi adósságot vállalt át a fővárostól.

A korábbi főpolgármester a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a híd több alkotóelemének anyaga több mint száz éve változatlan. Tarlós István hangsúlyozta: a Lánchíd nem életveszélyes, legfeljebb az állagromlása nyomán okozhat közvetetten baleseteket.

A Lánchíd felújítására legutóbb mintegy harminc éve, azaz az 1980-as évek második felében került sor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!