2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Továbbra is többfelé van érvényben harmadfokú riasztás

Továbbra is többfelé, de már másutt, a délkeleti területeken van érvényben harmadfokú riasztás zivatarveszély miatt. Az éjszaka második felében csendesedik a légkör.

  • Továbbra is többfelé van érvényben harmadfokú riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez péntek este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy a nap folyamán Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében adhatnak ki további harmadfokú (piros) riasztásokat zivatarveszély miatt.

Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben heves zivatarok miatt.

Emellett csaknem az egész országban felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Azt írták: az esti órákban elsősorban a Dunántúl középső és délkeleti részein, valamint az Alföldön tombolhatnak heves zivatarok. Ezeket főként jégeső (akár több centiméteres jégdarabok), illetve károkozó (100 kilométer/óránál erősebb) szélroham kísérheti. Másutt is kialakulhatnak zivatarok, de várhatóan nem lesznek olyan hevesek, mint az előbb felsorolt területeken előfordulók.

Az éjszaka második felére a legtöbb helyen lecsendesedik a légkör, legkésőbb a Tiszántúlon.

Szombaton délután az Északi-középhegység környékén és az Alföld északi felén újra lehetnek zivatarok, melyek kisebb körzetekben jelentős csapadékot, esetleg jégesőt okozhatnak - tették hozzá.

A jelenlegi veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt szombatra már elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Az előrejelzés szerint szombat hajnalra 14-21 fok közé csökken a hőmérséklet. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!