2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Továbbra is titkolóznak Bajnaiék

Továbbra is titkolózik a Bajnai-féle Együtt–PM szövetség, hogy hány képviselőjelölti helyet kapnak majd az MSZP-vel közös listán. A Gyurcsány-párt továbbra sem kapott meghívót az egyeztetésekre, így ők egyedül indulnak a választáson. A Fidesz szóvivője szerint Bajnaiék sumákolnak, mert eddig semmiféle programmal nem álltak még elő. Hoppál Péter szerint ha az ellenzéki összefogás kerülne hatalomra, megszűnne a rezsicsökkentés, és a fizetések is csökkennének.

Nem árulta el Bajnai Gordon, hogy ellenzéki képviselőként dolgozik tovább vagy inkább visszavonul az üzleti életbe, ha nem sikerül leváltaniuk az Orbán-kormányt a jövő évi választáson. „Győzni fogunk, ezért a kérdés nem merül föl” – fogalmazott.

Arra sem válaszolt az Együtt–PM vezetője, hogy milyen arányban osztozkodnának az MSZP-vel a képviselőjelölti helyeken. A volt miniszterelnök továbbra is csak azt ismételgette, hogy nyár végére, ősz elejére lesz kész a közös lista. „Megértettük, hogy a siker érdekében az ellenzéki megállapodásnak ezt a minimumát el kell érnünk, ezért kell tárgyalnunk egymással. Nem a hatalmi pozíciók elosztásáért, hanem azért, hogy megszabadíthassuk Magyarországot attól a kormánytól, amely tönkreteszi az ország jövőjét, és a nemzeti érdekeinkkel ellentétesen kormányoz” – fogalmazott Bajnai Gordon.

Az MSZP és az Együtt–PM csütörtökön is egyeztetett, de ezúttal nem felső vezetői szinten. Más baloldali pártok bevonásáról eddig nem tárgyaltak, de Szanyi Tibor – aki korábban Gyurcsány Ferencet is kritizálta – most már túllépne az ellentéteken. „A rivalizálások ideje a tárgyalások megkezdésével befejeződött” – fogalmazott. A Demokratikus Koalíció a tárgyalásokra továbbra sem kapott meghívót; Gyurcsány Ferenc pártja egyelőre az önálló indulásra készül.

A Fidesz sumákolásnak tartja

Sumákolásnak nevezte a Fidesz szóvivője, hogy bár Bajnai Gordonék és az MSZP már hetek óta zárt ajtók mögött egyeztetnek, programjukról még mindig semmit sem tudni. Hoppál Péter szerint ha Bajnaiék újra hatalomra kerülnének, akkor nőne a rezsi, több lenne a családok adóssága, és az egykulcsos adó eltörlése miatt csökkennének a fizetések is.

„Azt már tudjuk Bajnai Gordontól, hogy a 16 százalékos személyi jövedelemadó nem tetszik nekik, második vagy harmadik adókulcsot is be akarnak vezetni, tehát a középosztálytól sokkal több pénzt akarnak elvenni. Konkrétan szeretnénk tudni, hogy hány családtól pontosan mennyi pénzt kívánnak az adóemelés formájával elvenni. A magyar családok azt is tudni szeretnék, hogy mennyivel nőne újra a rezsi a háztartásokban, hogyha a baloldal hatalomra kerülne és a programjuk megvalósulna” – reagált Hoppál Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!