2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Továbbra is hallgat a Gyurcsány-párt László Imre botrányos nyilatkozata miatt

Hír TV

2020. június 29., hétfő 16:48

Nem lehet egy ejnye-bejnyével letudni László Imre Hitlert dicsérő szavait-hangsúlyozta az LMP frakcióvezetője. Keresztes László Lóránt felelősségvállalást követel, ahogy a KDNP frakcióvezetője is. Ennek ellenére a Gyurcsány-párt napok óta hallgat polgármestere botrányában.

36-ba vagy 37-be a Time magazin, Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg.

Így dicsérte a második világháború legrettegettebb alakjának munkásságát a DK-s László Imre.

Párttársa a felvétel nyilvánosságra kerülése után elsőként a Hír Tv nek beszélt arról, hogy elfogadtathatatlannak tartja a megnyilvánulást. megnyilvánulása. A DK-s Niedermüller Péter hangsúlyozta: a XI. kerületi vezető egyetlen szavával sem ért egyet.

Pártjuk, a Demokratikus Koalíció azonban mély hallgatásba burkolózott. Hiába kerestük telefonon és levélben a párt vezetőit és a sajtóosztály, napok óta nem reagálnak. Sőt sajtótájékoztatót is csak online tartottak de ezen sem válaszoltak arra, hogy lesz e következménye László Imre mondatainak?

Az LMP frakcióvezetője felelősségvállalást követel.

A Demokratikus Koalíciónak el kell döntenie, hogy elhatárolódik a polgármesterétől, vagy pedig egyetért a nyilatkozatával. – Ezt már a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője mondta.

Simicskó István szerint a kijelentés miatt László Imrének nincs helye a politikában.

Kerestük az ügyben a főpolgármestert is, aki hónapok óta nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek a kitörés napi riport miatt, amiben szerinte nácikat mosdattunk.

Sajtófőnöke mindössze László Imre állásfoglalását küldte tovább televíziónknak. Karácsony Gergely egyébként eddig még nem ítélte el László Imre Hitler munkásságát méltató kijelentését.

 

Hír TV