2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Továbbra is a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit támadja az ellenzék

Kifosztásnak nevezte a kormány vállalkozásokat segítő intézkedéseit Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a kabinet csak kivérezteti az önkormányzatokat. Székesfehérvár vezetője viszont arról beszélt: az elmúlt 10 éveben amikor csak tudott félretett, így most a tartalékaiból mentőcsomagot dolgozott ki a helyi vendéglátóipar segítésére.

  • Továbbra is a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit támadja az ellenzék

A miniszterelnök karácsony előtt mondta el, hogy a kormány segítséget nyújt a családoknak és az őket foglalkoztató vállalkozásoknak.

Az ellenzék már a bejelentés előtt is kritizálta ezt. Szinte nem volt olyan ellenzéki városvezető, aki ne jelentett volna be valamilyen elvonást vagy átszervezést saját önkormányzatában.

Néhány héttel ezelőtt a főváros XV. kerületében a miniszterelnök képével ellátott plakátok jelentek meg. Ezek azt hirdették: a kormány bosszúból pénzt vesz el az emberektől.

Igaz nem plakátokon, de online sajtótájékoztatón vizionált bosszúhadjáratot Hódmezővásárhely polgármestere.

A miniszterelnöki ambíciókat is dédelgető ellenzéki városvezető a gazdaságvédelmi intézkedéseket egyenesen kifosztásnak nevezte.

"Cselekvőképesnek kell lenni, egy önkormányzatnak, nem sírhatunk állandóan és rohangálhatunk máshova segítségért. Igen, kérhetjük a kormánytól a segítséget, támogatás, de mellette, amit mi tudunk hozzátenni ebben a helyzetben pedig kutya kötelességünk megtenni."

Ezt már Székesfehérvár kormánypárti polgármestere mondta Magyarország Élőben című műsorunkban. A Cser-Palkovics András által vezetett önkormányzat az elmúlt 10 éveben amikor csak tudott félretett, - így most a tartalékaiból mentőcsomagot dolgozott ki a helyi vendéglátóipar számára.

A városvezető hangsúlyozta: ezek a támogatások fontosak a következő hetek, hónapok átvészeléséhez, és hogy utána minél előbb visszaálljon az élet a régi kerékvágásba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!