2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Továbbra is a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit támadja az ellenzék

Hír TV

2021. február 4., csütörtök 18:09

Kifosztásnak nevezte a kormány vállalkozásokat segítő intézkedéseit Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a kabinet csak kivérezteti az önkormányzatokat. Székesfehérvár vezetője viszont arról beszélt: az elmúlt 10 éveben amikor csak tudott félretett, így most a tartalékaiból mentőcsomagot dolgozott ki a helyi vendéglátóipar segítésére.

A miniszterelnök karácsony előtt mondta el, hogy a kormány segítséget nyújt a családoknak és az őket foglalkoztató vállalkozásoknak.

Az ellenzék már a bejelentés előtt is kritizálta ezt. Szinte nem volt olyan ellenzéki városvezető, aki ne jelentett volna be valamilyen elvonást vagy átszervezést saját önkormányzatában.

Néhány héttel ezelőtt a főváros XV. kerületében a miniszterelnök képével ellátott plakátok jelentek meg. Ezek azt hirdették: a kormány bosszúból pénzt vesz el az emberektől.

Igaz nem plakátokon, de online sajtótájékoztatón vizionált bosszúhadjáratot Hódmezővásárhely polgármestere.

A miniszterelnöki ambíciókat is dédelgető ellenzéki városvezető a gazdaságvédelmi intézkedéseket egyenesen kifosztásnak nevezte.

"Cselekvőképesnek kell lenni, egy önkormányzatnak, nem sírhatunk állandóan és rohangálhatunk máshova segítségért. Igen, kérhetjük a kormánytól a segítséget, támogatás, de mellette, amit mi tudunk hozzátenni ebben a helyzetben pedig kutya kötelességünk megtenni."

Ezt már Székesfehérvár kormánypárti polgármestere mondta Magyarország Élőben című műsorunkban. A Cser-Palkovics András által vezetett önkormányzat az elmúlt 10 éveben amikor csak tudott félretett, - így most a tartalékaiból mentőcsomagot dolgozott ki a helyi vendéglátóipar számára.

A városvezető hangsúlyozta: ezek a támogatások fontosak a következő hetek, hónapok átvészeléséhez, és hogy utána minél előbb visszaálljon az élet a régi kerékvágásba.

Hír TV