2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

További fejlesztéseket ígér a polgármester a csepelieknek

Az eddigi eredményei megóvása mellett további útépítéseket és kétmilliárdos egészségügyi fejlesztést is ígér a választóknak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. A városvezető a Magyar Nemzetnek elmondta, ha az ellenzék visszaszerezné a kerület irányítását, ugyanazokat az üzelmeket folytatnák, amelyek miatt kilenc éve elvesztették a helyiek bizalmát.

  • További fejlesztéseket ígér a polgármester a csepelieknek

– Az MSZP teljesen lenullázódott erkölcsileg, és 2010-re elvesztette a választók bizalmát Csepelen – mondta a Magyar Nemzetnek Borbély Lénárd, a kerület fideszes polgármestere, amikor arról kérdeztük, miként alakult úgy, hogy a sztereotipikusan „vörös Csepelnek” gondolt városrésznek immár kilenc éve jobboldali vezetése van.

Az első alkalommal még lehetett a választók kiábrándultságának betudni az eredményt, de 2014-ben újrázni tudott Csepelen a Fidesz–KDNP.

– Én a munkában hiszek, és a munkánk alapozta meg a 2014 utáni folytatáshoz szükséges választói bizalmat, mert mindig ugyanazt képviseltük városvezetői pozícióban is, amit egykor ellenzéki erőként

– indokolta eddigi sikerének titkát a városvezető. – A csepeli Kis-Duna-part esetében mindig a természetes közeg megóvását képviseltük, így megakadályoztuk, hogy ott lakóparkot hozzanak létre. Több száz család használja jó időben ezt a helyet, amit az itt élők és a civilek is meg szerettek volna védeni – fejtette ki Borbély Lénárd, amikor arról kérdeztük, mit tart a legfontosabb eredményének.

– Rendbe tettük az önkormányzat gazdálkodását is, így ma már biztonságosan és jól működik a kerület

– folytatta a polgármester.

Az útépítés terén is fontos eredmények születtek Csepelen az elmúlt kilenc évben. – Több mint ötven kilométeres földúthálózattal vettük át a kerületet 2010-ben, és azóta a teljes szennyvízcsatornázás megtörtént, valamint mostanra jelentősen csökkent a földutak száma, de még van teendőnk – emelte ki a városvezető.

Mint beszámolt róla, több közterületi rehabilitációs program is van jelenleg, amelyet a kormánnyal együtt valósítanak meg, és a negyedik városrehabilitációs program zajlik Csepelen. Amennyiben ismét megkapja a bizalmat a választóktól, a panelprogram, az úthálózat fejlesztésének folytatása mellett a helyi iskolák felújítását és több mint kétmilliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés megvalósítását tervezi a következő ciklusban a polgármester.

– Az ellenzék jelenlegi polgármesterjelöltje már a második a sorban, mert az elődjét, Takács Mónikát saját társai félreállították, amikor kinyilvánította, hogy a jogerősen elítélt Szenteczky János nevével fémjelzett önkormányzatban nem szeretne dolgozni – tért ki rá a városvezető. – Az ő nevéhez köthető az elhíresült csepeli lakásmutyi ügy – elevenítette föl a múltbeli eseményeket Borbély Lénárd.

Szenteczky Jánost tehát nem kell bemutatni a csepelieknek a fideszes politikus szerint, aki elmondta: az ellenzék végül egy másik hölgyet, Erdősi Évát indítja Csepelen. – Őt nem is nagyon ismerjük. Annyit sikerült megtudni róla, hogy huszonötezer forintos órabérért segítene a devizahiteles károsultaknak és állítólag Karácsony Gergely kampánycsapatának volt a tagja – mondta ellenfeléről Borbély Lénárd, aki úgy értékelt:

ha a baloldal megnyerné a választásokat, úgyis ismét Szenteczky irányítaná a folyamatokat Csepelen.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!