2019. március 26.,
kedd, Emánuel napja

Tovább nyomoznak a Szeviép-ügyben

Hír TV

2019. február 20., szerda 07:41, frissítve: szerda 07:42

Szegeden azért húzódhatott évekig bizonyos ügyek kivizsgálása, mert az állt a Botka László (MSZP) vezette város érdekében — minderről Szabó Bálint , a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője beszélt kedden. A jogász a Szeviép-per után tett feljelentést, mert szerinte az ügyészség politikai befolyás miatt nem vizsgálódott körültekintően.

Tanúként hallgatta meg kedden a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség Szabó Bálintot, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét a Szeviép-üggyel kapcsolatos nyomozásban. Az ügyben eljáró katonai nyomozóügyész arról kérdezte a jogászt, hogy a szegedi rendőrfőkapitányság és ügyészség vezetői milyen módon lehettek érintettek a Szeviép-, illetve bármilyen más ügyben – erről maga Szabó nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a tanúkihallgatása után.

Mint ismert, a Szegedi Járásbíróság nem jogerősen a Szeviép Zrt. mindhárom egykori vezetőjét elmarasztalta: Oltványi Józsefet öt év két hónap fogházban, Pistrui Lászlót öt év két hónap börtönben, Baranyi Sándort pedig hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Szabó – az ítélet után tett – feljelentését kettébontották, az egyik részét egyesítették egy korábbi szegedi büntetőüggyel, amelyben vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt folyik eljárás.

A jogász a tegnapi meghallgatása előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol arról beszélt: látványos az, hogy öt esetben – például a Szeviép-ügy és a parkolási botrány esetén – az eljárások évekig elhúzódtak Szegeden, míg más esetekben rendkívül gyorsan és határozottan léptek fel a nyomozók.

(Forrás: Magyar Nemzet)