2020. október 20.,
kedd, Vendel napja

Tovább folytatódik az MSZP körüli konfliktus

Hír TV

2020. szeptember 17., csütörtök 19:19

Tovább folytatódik az MSZP belviszálya. A tegnapi nap folyamán a párt tagjai a saját vezetésük ellen tüntettek, majd a főpolgármester-helyettes Mesterházy Attilát egy fertőző betegséghez hasonlította. Horn Gábor, a volt SZDSZ-es politikus pedig a Hír TV Csörte című műsorában a párt teljes összeomlását emlegette.

Saját pártvezetésük ellen vonultak utcára az MSZP-sek szerdán. A tiltakozók szerint a szocialisták elnöksége alapszabály ellenesen szüntette meg a Pest megyei szervezetet.

Az a folyamat ami zajlik azzal én egyet értek. Mégpedig azzal, hogy egy olyan mételyt vágott ki az én közösségem aminek már nagyon régen meg kellett volna már történnie. Ez a Pest megyei szervezetet és néhány tagját érinti.

Így reagált a szocialisták főpolgármester-helyettese a pártvezetés ellen utcára vonulók kritikáira az ATV-ben Tüttő Kata a tisztességtelen szabályváltoztatások miatt a társelnöki versenytől visszalépő Mesterházy Attiláról pedig azt állította: az MSZP közössége ellen dolgozik.

Napjainkban egy kis párt hatalmi harcait élhetjük meg -írják nyílt levelükben a párt nőtagozatának tagjai Tüttő Katának. Szerintük a csatározások végtelenségig megosztották a pártot a stílus pedig alpári és személyeskedő lett.

Hozzáteszik: a főpolgármester-helyettes méltatlanná vált pártjához.

Az MSZP korábbi szövetségese az SZDSZ egykori politikusa Horn Gábor Csörte című műsorunkban azt mondta: a szocialistáknál zajló folyamatok már a párt megszűnését jelzik.

Hír TV