2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Tovább csúszik a szegedi liget felújítása

Hír TV

2018. december 26., szerda 13:26

Tavasszal az eső, télen a fagy miatt csúszik a szegedi liget felújítása. Az egymilliárd forint értékű fejlesztés műszaki átadását már két hónapja el kellett volna kezdeni, de a kivitelező még karácsony előtt is a hibákat javította. A csúszás miatt naponta közel 4 millió forint kötbér jár a városnak.

Az eredeti tervek szerint októberben adták volna át a megújult szegedi ligetet. Ezt módosították novemberre, de végül a december 19-i dátumot sem sikerült tartania a kivitelezőnek. A szemle több hiányosságot is talált, ezért a műszaki átadás-átvétel nem kezdődhetett meg.

„A műszaki átadás meghiúsult, a műszaki ellenőr és a kollégáink számos hiányosságot jegyzőkönyveztek, ezért nem vették át a munkaterületet. Aminek az a következménye, hogy napi fél százalék, azaz 3,7 millió forint kötbérrel kell mostantól számolni, és azt várjuk a kivitelezőtől, hogy erre is tekintettel, a lehető leghamarabb fejezze be az építkezést” – mondta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere. 

A szegediek kedvelt pihenőhelye a 17 hektáros liget. A télbe nyúló munkálatok miatt szigorúbban kell ellenőrzi azt, hogy megfelelő minőségben dolgozott-e a kivitelező – ezt már a helyi KDNP elnöke mondta.

„Örömteli, hogy a kormányzati támogatással megvalósuló liget rekonstrukciót majd a szegediek használhatják, de felmerül egy olyan probléma is, hogy a sebtében, hóesésben, fagyban elkészített beruházás később, hónapokkal később újra felbontásra kerül, és újra és újra nekifognak azért, hogy megfelelő minőségű munkát hagyjanak maguk mögött” – nyilatkozta Haág Zoltán, a szegedi KDNP elnöke. 

A megújult szegedi ligetben 800 méteres futókör és sportpályák is épülnek. A parkba több fát és cserjét is ültetnek, valamint ivókutakat és modernebb közvilágítást telepítenek. A beruházás részeként megújul a szabadtéri színpad is.