2019. november 18.,
hétfő, Jenő napja

Tovább bujkál Lackner Csaba és Kránitz Krisztián

2019. október 17., csütörtök 14:08

A kispesti MSZP-s drogpartik újabb részleteiről ír a Magyar Nemzet. A lap több, a felvételeken szereplő és megemlített közszereplőt is megkérdezett arról, hogy hajlandóak-e elvégeztetni egy drogtesztet. Karácsony Gergely közben bizonyítékok nélkül Fideszes politikusokat vádolt meg azzal, hogy Borkai Zsolthoz hasonló életvitelt folytatnak.

„Négyet kihúztam te meg egyet felszívtál belőle? Kettőt még feltolhatunk, aztán megyünk”

A Hír Tv és a Magyar Nemezt birtokába jutott kispesti felvételeken szó esik kábítószergyanús anyagok fogyasztásáról és birtoklásáról is. Lackner Csaba szocialista képviselő és ismeretlen társai például Joshiról, a dílerről beszélgetnek. A felvétel alapján a drogot áruló férfi nem keres pénzt az üzleten, mert a befolyó pénzekből a függőségét finanszírozza.

„Amikor engem felszokott hívni ugye amikor már be van szívva és tudod elfogyott a pénze, akkor elkezd üvöltözni, hogy „What the f..k?” tehát akkor ilyen nyomdafestéket nem tűrő módon.

Ez ki most a Kránitzot meséled?

Nem a Joshi.

Igen?

Hát hogy például függő a csávó tehát két három napot bír ki és utána neki muszáj hozzájutnia a dolgokhoz, ha nem akkor agresszívba átvált.

A Joshi?

Igen.”

Lackner és beszélgetőtársai a fehér poros feljelentést is szóba hozzák. Lackner szerint ő „játszik mindenféle hangszeren”, de képtelenség, hogy bármit is fel tudjanak mutatni. Lackner Csaba korábban feljelentette rágalmazásért Dódity Gabriella kispesti fideszes önkormányzati képviselőt, mert egy Facebook-poszt alatt elszabadultak az indulatok és a képviselőnő azt írta: „a saját fehér poros orrotoknál sem láttok tovább” Lackner elmondása szerint azon lamentált „Péterrel”, hogy ő vonja-e vissza a feljelentést, ugyanis nem tudtak arról, hogy milyen bizonyítéka van Dóditynak a kábítószer-fogyasztásra.

„Mondtam a Péternek, hogyha én most visszavonom, mi arra a garancia, hogy mondjuk a júliusi vagy augusztusi Kispestinfoban nem fogják ilyen hatalmas nagy címlapon lehozni: Lackner visszavonta a feljelentését - hogyis hívják - fehér poros kijelentés miatt. Mi a garancia mondom, Péter? Azt mondja igazad van.”

A felvételeken Somogyi László üzletember is szóba kerül, ő Somogyi Lászlóné újraválasztott önkormányzati képviselő volt férje.

„Elkezdtek b…szogatni amikor ott voltam nála a Somogyi Lacival, hogy én rendeljek nekik valamit. Kizavartak a kecóból, a Somogyi Lacival elmentünk nekik venni”

A Magyar Nemzet több a felvételeken szereplő és megemlített közszereplőt is megkérdezett arról, hogy hajlandóak-e elvégeztetni egy drog tesztet. Gajda Péter újraválasztott Kispesti szocialista polgármester közölte: áll a vizsgálat elé. A vasárnap újra képviselővé választott Lackner Csaba jogi képviselőjéhez irányította a lapot, míg Kránitz Krisztiánt nem tudták elérni.

"Karácsony Gergely: Én nem tudtam erről, viszont azt tudom, hogy a Fideszes polgármesterek egy jelentős része ilyen életformát él

Riporter: kik?

Karácsony Gergely: Hát most, ha lenne videófelvételem, akkor mondanám, de hogy mondjam, tehát, hogy ezek... minden botrány akkor működik, hogyha nem meglepő, hanem tulajdonképpen egy hétköznapi percepciót valósít meg"

A frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester Fideszes politikusokat vádolt meg egy interjújában. A megválasztott ellenzéki főpolgármester azt mondta: több kormánypárti képviselő is úgy él, mint Borkai Zsolt.

"Bocsánat, az a videó azért mégsem olyan szórakoztató, mint a Borkais és akkor most finoman fogalmaztam"

Korrupcióval és kábítószer fogyasztással kapcsolatban Borkai Zsoltról nem került elő bizonyíték. Ellentétben a kispesti szocialistákkal, akik közül Lackner Csaba egyértelműen felismerhető a felvételeken. Karácsony hozzátette: a kispesti esetet Gajda Péter polgármesternek kell kivizsgálnia, és amennyiben megalapozott gyanú merül fel, akkor Lackner Csabának nincs helye a közéletben.

HírTV