2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tóth: Többet költöttek a pártok a megengedettnél

2017. június 19., hétfő 10:07

A plakáthelyek nyilvántartásba vételével ellenőriztetné a szocialista frakcióvezető a plakátkampányok költését.

Tóth Bertalan azt mondta, javaslatukról ma, egy ötpárti egyeztetésen döntenek majd, ahhoz hogy napirendre vegyék négyötödös többséget kell szerezniük. A frakcióvezető hozzátette, reméli, hogy megszavazzák majd törvényjavaslatukat, az ugyanis tisztábbá és egyenlőbbé tenné a választási kampányt. A plakáttörvényről pénteken szavazhat a parlament újra.

A burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó fideszes előterjesztés egy szavazat híján, az ellenzéki összefogáson bukott el múlt szerdán az Országgyűlésben.

„Van egy keret, amit fölhasználhat a párt egy kampányban. Viszont ha darabra végigjártuk volna az országot, és megszámoltuk volna, hogy kinek hány plakátja volt, akkor kiderült volna, hogy többet költöttek, mint amennyit költhettek volna, de ezt, ugye, fizikailag nagyon nehéz harmincezer felületen az országban ellenőrizni. Ezért mi azt mondjuk, hogy legyen egy azonosító száma a plakátnak, azt nyilvántartásba kell venni, és a választási szerveknél lehessen látni, hogy ennek a pártnak ennyi plakátja volt, ilyen számon szerepelt, ez ellenőrizhető, ennyit költött rá. Tehát ez is bekorlátozza a pártokat, hogy annyit költsenek a kampányra, amennyit lehet a törvény szerint” – mondta el Tóth Bertalan.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!